Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LAŽNI AMANDMAN DS

Sprdaju se sa Kosovom!

Autor: FoNet | 12.01.2013 - 13:50:00h | Komentara: 2

U Skupštini Srbije u toku je kolegijum šefova poslaničkih grupa o amandmanima opozicije na predloženi tekst Rezlucije o Kosovu, a najsporniji je amandman Demokratske stranke (DS), kojim DS traži da se u tekst Rezolucije unese prvobitna verzija Platforme koju je predložio predsednik Tomislav Nikolić.

Energičan:  Borko Stefanović

Borko Stefanović | Foto: Emil Čonkić

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović objasnio je da je prvobitna Platfoma za DS neprihvatljiva, ali da je DS pribegla "parlamentarnom manevru" da bi se, kako je rekao, Vlada isterala na čistac.

"Cilj našeg amandmana je da Vlada jasno kaže da li podržava prvu veziju Platfrme, koju su podržali i kosovski Srbiji, ili neku krnju Vladinu platformu, koja je tajna", rekao je Stefanovć novinama Parlament.

On je naglasio da je DS spremna da povuče taj amandman, koji je podneo nekadašnji ministar za Kosovo Goran Bogdanović, ukoliko budu prihvaćeni svi ostali amandmani DS.

skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Oliver Bunić

 Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić je amandman DS ocenio kao "kopernikanski politički obrt" jer, prema njegovim rečima, DS traži da se u Rezoluciju unese i princip da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno", kao i pretnja prekidom tehničkih pregovora.

"Ovo je fundamentalna promena političkog odnosa prema pregovorima u Briselu i daljem političkom procesu i neophodno je da se Vlada Srbije izjasni o ovom predlogu", rekao je Đurić.

On je pozvao Stefanovića da "detaljno objasni" ponašanje DS, kao i da se izjasni da li je podnošenje ovog amandmana stav cele DS.

Poslednji komentari
  • nišlijka Vreme: 12.01.2013 16:15h

    DS je definitivno izgubila kompas.

  • Nina Vreme: 13.01.2013 05:23h

    DS SRAMOTA! Gde žive ovi ljudi. Ugledajte se makar na hrvate, pogledajte kako se voli zemlja! Stidite se i Stefanoviću i DJilasu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP