Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UMALO KATAKLIZMA

Sprečeno pucanje brane u Rudniku bakra Majdanpek!

Autor: blic.rs | 07.03.2015 - 13:32:00h | Komentara: 0

Zemljana brana „Šaški potok“ neaktivnog flotacijskog jalovišta Rudnika bakra Majdanpek, preventivno je osigurana, kako usled oblilih padavina poslednjih dana ne bi došlo do pucanja i izlivanja vode.

Na ovom delu režurale su ekipe radnika, koje su postavljale džakove peska, ali i pripremale mehanizaciju koja bi deo slivnih atmosferskih padavina preusmerila u kanale.

Površinski kop rudnika bakra Majdanpek / Foto: Alo!

Površinski kop rudnika bakra Majdanpek / Foto: Alo!

 - Dudno pratimo situaciju na jezeru, ali smo na upozorenje iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije preventivno uradili sve što je u našoj moći da sprečimo pucanje brane. Podigli smo sve snage u stanje pripravnosti, preduzeli mere da pojačanim angažovanjem mehanizacije i ljudi iz svi delova rudnika ojačamo nasip kako bi mogao da izdrži pritisak najavljenih obilnih padavina - kaže Branislav Tomić, direktor Rudnika bakra Majdanpek.


Područje oko brane obišao je i generalni direktor RTB Bora Blagoje Spaskovski, koji je konstatovao da je najnoviji najavljeni obilni talas padavina spremno dočekan. U Rudniku bakra Majdanpek, rade na izradi dokumentacije za proveru stabilnosti i ojačanje brane.
- Prošle godine smo započeli izradu proketne dokumentacije za proveru stabilnosti i ojačanje obe brane flotacijskog jalovišta, uz „Šaškin potok“ i „Prevoj“. Na osnovu nje preduzećemo konkretne mere i pobrinuti se za odvođenje slicne atmosferske vode i trajno rešiti pitanje sigurnosti brane - kaže Jelena Đurić, upravnik Flotacije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP