Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONTROLA LETENJA

Spremaju se za pomoć u urgentnim situacijama

Autor: | 01.03.2013 - 16:50:00h | Komentara: 0

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore nabavila je još jedan avion za pružanje usluge kalibraže zbog širenja poslovanja na celu Evropu i Bliski i srednji istok.

Agencija z akontrolu letenja

Budni 24 sata: Agencija za kontrolu letenja

Kontrola letenja već poseduje jedan avion za kalibražu kojim se proverava ispravnost uređaja na zemlji koji služe za vođenje aviona u uslovima bez spoljne vidljivosti, a posebno pri sletanju i poletanju. Reč je o proveri iz vazduha čitavog spektra zemaljskih sistema, kao što su zemaljski navigacioni uređaji, radari, sistemi svetlosne signalizacije na aerodromima, sistemi veza i provera standardnih instrumentalnih postupaka dolaska i odlaska aviona na aerodrom.
Prvi avion je nabavljen 2009. godine i njime se usluge kalibraže pružaju u osam zemalja: Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Mađarskoj, Albaniji i Sloveniji, na 25 međunarodih aerodroma na kojima se proverava više od 100 uređaja.

Agencija z akontrolu letenja

Čuvari reda na nebu: Agencija za kontrolu letenja

- Po rejtingu Evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe (EUROCONTROL) Kontrola letenja Srbije i Crne Gore je po pitanju bezbednosti na drugom mestu u Evropi, tri godine za redom. Na ovaj rezultat svakako utiče i činjenica da imamo najmoderniju opremu za pružanje usluge kalibraže. Pored sistema za pružanje usluge kalibraže novi avion će imati i ugrađene sisteme i opremu za medicinski prevoz. Avion sa ovakvom medicinskom opremom i mogućnošću prevoza dva ležeća i tri pokretna bolesnika istovremeno ne postoji u našem regionu i on će u urgentnim i vanrednim situacijama biti na raspolaganju državnim zdravstvenim ustanovama u Srbiji i Crnoj Gori - saopšteno je iz Kontrole letenja uz napomenu da će novi avion u Srbiju biti isporučen u nekoliko narednih meseci.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP