Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ SAOPŠTAVA REZULTATE ISTRAGA 24 SPORNE PRIVATIZACIJE

Spremna hapšenja za Novu godinu!

Autor: S. Vojinović | 28.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće danas konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu policije, tužilaštva i Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Tom prilikom biće podnet i izveštaj o rezultatima postignutim u istrazi o 24 sporne privatizacije, na kojima je insistirala nekadašnja predsednica Saveza za borbu protiv korupcije Verica Barać i na koje je ukazala i Evropska unija.

Spremni smo da se uhvatimo u koštac s velikim, važnim slučajevima koji su imali i nemale političke konotacije: Vučić

Spremni smo da se uhvatimo u koštac s velikim, važnim slučajevima koji su imali i nemale političke konotacije: Vučić | Foto: Nenad Đorđević

Pored Vučića, pred novinare će izaći ministar pravde Nikola Selaković, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.


- Do nedelje će biti u potpunosti završen rad na 24 predmeta, tužilaštvu će ostati da se izjasni još o četiri predmeta, a inače, što se tiče predistražnog postupka, svi će biti u potpunosti završeni. U nekim slučajevima podignut je optužni akt ili optužnica, u nekim nije bilo osnova, ali sve ćemo potpuno jasno reći. Činjenica je da time pokazujemo da smo spremni da se uhvatimo u koštac s velikim, važnim slučajevima koji su imali i nemale političke konotacije - precizirao je Vučić.
On je objasnio da nisu u sva 24 predmeta u pitanju privatizacije, iako ih neretko svi pogrešno nazivaju tako, već da tu ima i nekih predmeta koji se ne tiču privatizacija.
Podsetimo, Evropska komisija je od Srbije tražila da preispita „Sartid“, „Jugoremediju“, „C market“, Luku Beograd, Nacionalnu štedionicu. Takođe, EK smatra da su sporne i privatizacije „Mobtela“, ATP Vojvodine, „Novosti“, Veterinarskog zavoda Zemun, „Keramike“ iz Kanjiže, „Zastave elektro“, „Tehnohemije“, „Srboleka“, „Šinvoza“, „Prosvete“, „Azotare“, ali i postavljanje optičkih kablova koje je radilo preduzeće „Nuba invest“, izvoz šećera u Evropsku uniju i Koncesija za auto-put Horgoš-Požega.

Miroslav Mišković, Oliver Dulić i Milo Đurašković za sada su najkrupnije ribe koje su bile hapšene sa ovog spiska.

Neka se pripreme Đurić i Beko


Ako je verovati najavama nadležnih, iza rešetaka konačno bi trebalo da se nađu Dragan Đurić i Milan Beko, čije je privođenje već nekoliko puta odlagano. Samo je pitanje dana kada će njih dvojica biti privedeni po nalogu specijalnog tužioca, predsednik FK Partizan zbog Veterinarskog zavoda, a vlasnik Luke Beograd zbog sumnje da je utajio porez od 1,2 miliona.
- Pored njih dvojice, zbog „Nacionalne štedionice“ opasno se “drma” i Mlađanu Dinkiću - dodaje naš sagovornik iz istrage.

Poslednji komentari
  • badzin Vreme: 28.12.2013 08:06h

    smenite direktora ekonomske skole Sopot koji je privatizovao skolski budzet.

  • ko njih sme Vreme: 28.12.2013 08:25h

    a ivica i dušan

  • Bata Srećko Vreme: 28.12.2013 10:42h

    Nek prijave gde si na dočeku Nove da se policija ne muči. Znači i Božić će provesti u zatvoru. Kako bizarno rešenje , krajnje neprofesionalno i politički kontraproduktivno!

  • gago Vreme: 28.12.2013 11:18h

    Znaci za neke ce docek nove godine biti o trosku drzave.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP