Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI ĆE IMATI EFEKTA?

Sprovodi se pojačana kontrola saobraćaja (FOTO)

Autor: E.S. | 07.12.2014 - 10:40:00h | Komentara: 5

Uprava saobraćajne policije noćas je u Beogradu ponovo sprovela akciju pojačane kontrole saobraćaja i otkrila 191 vozača koji je upravljao autom pod dejstvom alkohola, od čega je njih četrnaest odvedeno u policijsku stanicu na trežnjenje, jer su imali vuše od 1,2 promila alkohola u krvi.

Saobraćajna policija

Saobraćajna policija

Tokom kontrole ukupno je otkriveno 311 saobraćajnih prekršaja, 95 vozača je imalo više od 0,51 promila alkohola u krvi, a 82 od 0,3 do 0,5 promila, 11 vozača je zatečno u vožnji bez vozače dozvole, dok je za trinaestoro utvrđeno da im je istekla važnost registracione nalepnice.

Saobraćajna policija

Saobraćajna policija

Po okončanju akcije, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Rebić ukazao je da je, kao i prethodnog vikenda, akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaja pored Beograda, sprovedena i na teritoriji cele Srbije.

Vladimir Rebić

Vladimir Rebić

„I pored toga što je Uprava saobraćajne policije novembra i decembar opredelila kao mesece pojačane aktivnosti na suzbijanju vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola, poslednjih dana smo svedoci teških saobraćajnih nesreća koje su se, između ostalog, dogodile i zbog toga“, rekao je Rebić.

Saobraćajna policija

Saobraćajna policija

Naglasivši da će se akcija, do kraja godine, aktivno sprovoditi, Rebić je apelovao na vozače da ne sedaju u vozilo ukoliko su konzumirali alkohola i da na taj način sačuvaju i svoj i živote drugih ljudi.
Poslednji komentari
  • backo Vreme: 07.12.2014 11:08h

    Da su ovako predani poslu svaki dan,da zakon važi za sve jednako,ne bi imalo potrebe ograničavati mlade do 21 god.Jer mnogi do ovog godišta rade i zarađuju a sada strepe zbog kojekavih obesnih da ostanu bez posla.Ali kod nas je svako čudo tri dana i Jovo nanovo.Nit imamo kolektivnu svest,nit razumevanje a kamoli poštovanja.

  • Milos Vreme: 07.12.2014 12:06h

    Rezultati se postizu prevencijom a ne represijom, ovako samo moze da ugrozi Staniju i Soraju posto se ne skida sa Tv-a a nesreca sve vise sa fatalnim ishodom.

  • zoki Vreme: 07.12.2014 14:44h

    dobro su se setili da malo procesljaju i putnicka vozila samo maltretiraju vozace teretnih vozila mene su sa teretnim vozilom od ljiga do vrbasa zaustavili 7 puta pa to nema nigde 7 puta po 10 minuta to je sat ipo zadrzavanja kad cu ja da prevezem robu a limit vozaca je 9 casova upravljanja ovo je sramota to ni kod milosevica nije bilo rebicu sram te bilo to je tvoja saob policija podnesi ostavku

  • sms Vreme: 07.12.2014 20:46h

    što više akcija policje, više nastradalih. čudno?

  • sudija dred Vreme: 07.12.2014 20:56h

    prvo, ljudi ako policija mora da radi 24 sata, zašto sudije po srbiji to ne bi morale. u dva ujutru policija otkrije vozača pod aloholom, odmah dežurnom sudiji za prekršaje i pravac trežnjenje, i odmah potom nema kući neko srazmerno procentu alkohola , mesec, dva , tri i više dana prdekane. ako mu se to ponovi ne može biti više prekršaj, već krivično delo, onda najmanje jedna godina prdekane pa na više. to više nije nehat u saobraćaju već potencijalno ubistvo sa umišljajem gospodo pravnici. e onda bi se verovatno učesnici u saobraćaju malo dozvali pameti. ovako, znam ljude vozače, koji su česti gosti pandura na trežnjenju, sutradan izađe, smiri se koji mesec pa opet jovo nanovo. dokle god vrhuška policije i sudstvo treniraju strogoću, pored puteva se sve više pojavljuju spomenici ,,krajputaši,, !!!! drugo zašto kažnjavati one mlade ljude koji su uzorni vozači i svrstavati ih u isti koš sa pijandurama, nije mi jasno. oni su koletaralna šteta, verovatno?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP