Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LOV U MUTNOM

SPS prao pare preko fantoma!

Autor: Ekipa Alo! | 10.06.2015 - 15:28:00h | Komentara: 4

Firme koje su, uprkos skromnom ili čak negativnom poslovanju, milionskim sumama častile stranke u prošlogodišnjoj izbornoj kampanji ili su se zavukle u mišje rupe ili su u međuvremenu stavile katanac na svoj biznis!

Socijalisti napunili koferče

Socijalisti napunili koferče

Ne samo da je bilo veoma teško pronaći direktore i vlasnike preduzeća koje je Agencija za borbu protiv korupcije navela kao donatore tokom izborne 2014, već je bilo sasvim nemoguće od njih dobiti objašnjenje kako su uspeli da svojim prilozima višestruko premaše svoje godišnje prihode. Na telefone pojedinih firmi sa ovog spiska javljala su se čak i deca.


Logika kaže da je pravo čudo što je firma „Passage Advertising“ opstala, jer je koaliciji oko socijalista donirala čak 143 puta veću sumu od dobiti koju je iskazala 2013, dok je 2012. imala gubitak od skoro 2,8 miliona dinara. Dejan Radović, vlasnik ovog preduzeća, juče nije želeo da objasni zašto je priložio SPS-u 6.760.000 dinara i kako je uspeo da izađe iz bule. Iako nam je službenica Jelena Radović obećala da će nam vlasnik odgovoriti na naša pitanja, on se do kraja radnog dana nije javljao.

Slično smo prošli i u traganju za „Creative UMS Group“, firmom čiji je vlasnik Udruženje za mlade Srbije, koja je donirala socijalistima skoro šest miliona, a pravila je gubitke i do 10 miliona.

- Nemam za vas zvaničnu izjavu. O toj donaciji ništa ne znam. Proveriću i javiće vam se neko - rečeno nam je u toj firmi. Na ćutanje smo naišli i u „DIL Advisory“, firmi koja je svojom donacijom i osam puta premašila godišnju zaradu. I donator DSS-a „Aurora MM Max Mary“ dao je osam puta veću sumu od sopstvene dobiti u 2013.

Za razliku od vlasnika firmi koje su mimo svake ekonomske logike opstale u poslu, Laslo Lung iz Malog Iđoša je u februaru zatarabio firmu „Steelway“, preko koje je finansirao URS sa nerealna dva miliona. To je bilo čak 25 puta više nego što je zaradio u prethodnoj godini. Sa firmom je „likvidiran“ i njegov službeni broj telefona, pa nismo bili u mogućnosti da dobijemo njegovu izjavu.
Poslednji komentari
  • vitez Vreme: 10.06.2015 16:11h

    Ha,ha, pa to je škola Mire Marković ovi su samo nastavili a i ostale stranke uzele taj recept ništa novo.

  • Boža prorok Vreme: 11.06.2015 21:37h

    SPS ima udela u mnogim privatnim firmamam ,a oni imaju zaštitu i privelegovan položaj ,dobijanje dozvola na tržište ,nabavku robe i materijala po dampig cenama i nelojalne konkurecije ,kao i zaštitu pred inspekcijom poreznicima i pravosuđe .

  • Bata Vreme: 12.06.2015 02:27h

    Lopovi...kradu gde stignu bez srama i stida. A obecavali med i mleko. Kako rade tako ce i proci...to je belosvetski olos.

  • danilo Vreme: 12.06.2015 07:27h

    Mene samo zanima, kako niste spomenuli nigde SNS?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP