Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNO!

Sramota: Američkoj agenciji ruševine NATO-a u Srbiji turistička atrakcija!

Autor: N. Gavrilović | 25.07.2013 - 19:58:00h | Komentara: 10

Američka novinska agencija Asošiejted pres na svoj spisak stvari koje besplatno možete obići u Beogradu dodala je i ruševine srpskih zgrada, u kojima su naši sunarodnici izgubili živote, kao turističku atrakciju!

Čovek se popeo na zgradu! - Srušeni Generalštab

Baš "atraktivna" znamenitost - Srušeni Generalštab | Foto: Beta

"Beograd je danas poznat po noćnom životu, klubovima i uzbudljivom stilu života, ali ga je u prošlosti naružio rat", navodi se u tekstu Asošiejted presa.

Stvari koje ova agencija preporučuje u prestonici Srbije su Kalemegdan, Ada Ciganlija, pijace, Skadarlija i - NATO ruševine. Tim rečima!

"Srbija je postala internacionalni otpadnik i bombardovana je 1999. godine od strane NATO-a kako bi se zaustavio rat na Kosovu. Ruševine srpskih vojnih i policijskih zdanja u centru Beograda i dalje stoje nepopravljene. Vlasti tvrde da nemaju dovoljno novca za njihovu sanaciju", piše AP u preporuci da se obiđu ove "turističke atrakcije".

Zgrada RTS-a u ruševinama

Zgrada RTS-a u kojoj su poginuli nedužni novinari | Foto: Jelena Vučetić

Podsetimo, tokom bombardovanja zgrade Generalštaba 30. aprila 1999. godine Ratko Bulatović je teško ranjen. Nesrećni čovek, koji je bio član civilne zaštite Beograda, ostao je bez obe noge.

U noći u kojoj je ostao bez udova otišao je do "turističke atrakcije" kako bi u obližnjim ulicama pomogao u raščišćavanju šuta prouzrokovanog bombardovanjem, kao i da bi, ukoliko je potrebno, pružio pomoć ranjenicima.

U tromesečnom bombardovanju Srbije koje su bez objave rata započele članice NATO pakta ubijeno je oko 2.500 civila, od kojih 89 dece. Ranjeno je 12.500 ljudi.

Čini se neumesnim, u najmanju ruku, da jedna agencija (i to ni manje ni više nego američka), ruševine srpskih zgrada u kojima su nevini ljudi poginuli proglašava besplatnim turističkim atrakcijama. Srbi su ih platili životima.

Poslednji komentari
  • sava Vreme: 25.07.2013 21:39h

    gde nadjete samo takve "novinare" - gde mu pada na pamet rec sramota kada su us amerikanci u pitanju - samo budalama nije poznato da rec sramota ne postoju u jeziku us amerikanaca ili bolje receno oni je koriste samo kada druge za nesto optuzuju - bilo sta sto oni rade nije sramota vec demokratija pravda i slicno...

  • ljilja Vreme: 25.07.2013 23:07h

    Gde je onaj Abu Dabi,sa maramom,sto je hteo da ovde zida hotel.Nesto se izgubi covek....

  • Laki Vreme: 26.07.2013 00:13h

    Te noci je Ratka Bulatovica spasavao Nenad Nikolic 38 godina koji je cuvao ambasadu Velike Britanije i u drugom naletu aviona poginuo. Ostavio za sobom sina od 8 meseci i cerku od 2 god. Igrao fudbal za Proleter iz Zrenjanina i bio pomocni trener fudbalskog kluba Cukaricki. Igrao mali fubal za ekipu Takoma iz Sietla a ubio ga je Nato. Niko ga ne spominje a na zgradi ministarstva inostranih poslova mu je tek ove godine postavljena spomen ploca. Neka mu je vecna slava. Njegov Laki.

  • Aca Vreme: 26.07.2013 00:56h

    @ljilja - Zgrade Generalštaba se nalaze pod zaštitom države kao istorijski spomenici i po zakonu one ne mogu biti srušene, već samo rekonstruisane kako bi im se vratio originalni izgled. Pričalo se o mogućnosti da te zgrade izgube status spomenika, ali je procedura oduzimanja pomenutog statusa zaista složena i može da potraje godinama, tako da se svako interesovanje potencijalnog investitora izgubi čim čuje taj podatak. Kada tome još dodamo da se relativno blizu te lokacije nalazi nekoliko praznih placeva, na kojima je moguće odmah zidati hotel i kada se uzme u obzir da država nema planove da rekonstruiše te zgrade, onda postaje jasno da ćemo još dugo posmatrati ruševine u centru glavnog grada.

  • Mile Vreme: 26.07.2013 00:57h

    Zašto besplatno? Pa naplaćujte turistima po 100 dolara, možda za 20-30 godina izvadimo štetu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP