Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STIGAO IM RAČUN

Sramota: Užičanima traže da plate zatrovanu vodu!

Autor: Dnevno.rs | 10.01.2014 - 15:52:00h | Komentara: 3

Užičani će, po svoj prilici, biti primorani da plate račune za vodu zagađenu algama, iako ceo grad kupuje flaširanu vodu ili se snabdeva iz cisterni.

Mulj u jezeru Vrutci

Mulj u jezeru Vrutci | Foto: Miloš Cvetković

– Bila sam neprijatno iznenađena kada nam je stigao račun za vodu. Em što ne smemo da je koristimo jer je neispravna, em što hoće i da nam je naplate. Najavili su da će računi biti umanjeni, ali to se na računu koji smo dobili ne vidi, cena je gotovo ista. Trebalo bi da račune javno spalimo na trgu. Ni ja, ni komšije ne nameravamo da platimo. Dovoljno je što novac trošimo na flaširanu vodu, i što smo primorani da vodu točimo iz cisterni i donosimo kućama – kaže za Dnevno.rs Ljubinka Gacić, jedna od meštanki.

Užičanima uredno stigao račun za vodu

Užičanima uredno stigao račun za vodu | Foto: Dnevno.rs

Na pitanje šta će biti sa obećanim popustom, iz JKP „Vodovod” kažu da će se januarski računi obračunavati sa popustom, dok će se decembarski naplaćivati normalno. Na pitanje zbog čega nema popusta i na decembarskom računu, Dragan Simić, direktor „Vodovoda” odgpvara ovako:
– Računi će biti smanjeni u januaru. Ako vi smatrate da treba obračunavati popust samo zbog toga što tri dana nije bilo vode, ne znam šta da vam kažem – kaže za Dnevno.rs Simić.
Podsetimo, građani Užica još od 26. decembra muče muku sa neispravnom vodom za piće, zbog čega su 5. januara organizovali i „Protest praznih čaša", gde su apelovali na predsednika Srbije, predsednika Vlade i ministre zdravlja, zaštite životne sredine i ostale nadležne za rešavanje problema u Užicu da im pomognu u rešavanju problema.

– U našem gradu vlada vanredno stanje koje niko od stanovnika Užica ne može da prihvati, pa se obraćamo Vladi i predsedniku da nam pomognu u rešavanju nagomilanih problema. Živimo u agoniji bez vode i sa najzagađenijim vazduhom u Srbiji – rekao je tada Zoran Milovanović, jedan od organizatora protesta.
A, trgovci trljaju ruke: Učesnici „Skupa praznih čaša” su kritikovali i ponašanje pojedinih trgovaca i špekulantske aktivnosti uz primer da je balon vode u Užicu pre dvadeset dana koštao 80-90 dinara, a sada je 130-150 dinara. Postavljeno je i pitanje zašto se starim, bolesnim i siromašnim domaćinstvima besplatno ne dostavlja dnevno po dva balona vode, što bi grad koštalo oko 10.000 evra.
Iz JKP „Vodovod” Užice kažu da su računi za decembar obračunati bez popusta, premda su Užičani bili bez vode i u decembru, dok se za januar planiraju popusti
– Nadzorni odbor je danas imao sastanak, na kome je rešeno da će januarski računi biti umanjeni. Još uvek ne možemo da preciziramo koliki će biti popusti, jedino što možemo pouzdano da tvrdimo je da će popusta biti, a javnost će biti blagovremeno obaveštena o svemu – kaže Dragan Simić, direktor JKP „Vodovod” Užice.
Na građanima ostaje da vide da li je u redu plaćati račune za zagađenu vodu, pa makar i sa popustom.
Poslednji komentari
  • vuk Vreme: 10.01.2014 17:35h

    Sad lepo neka se skupe gradjani i neka tuze vodovod zato sto su ih trovali mesecima, ako ne i godinama unazad. U krajnjoj liniji mogu ihbtuziti za period od poslednje kontrole vode pa do danas.

  • veselin Vreme: 10.01.2014 18:01h

    "VRLI VODOVOD"FAKTURIŠE VODU-OTROV A ONDA IDE OVAKO: 1-Vodovod preko SON-a fakturiše 2-SON preko Gradskog javnog pravobranilaštva utužuje-tarifa 7.900din 3-Kod sudije prvo ročište 5-6-7.000din 4-A ako uzmeš advokata još 7.900 din...i samo se cifra uvećava... sa većom progresijom nego alge p.s. NASTAJE DILEMA-MOŽDA I TRILEMA : da li je ovde u pitanju LUD-ZBUNJEN - NORMALAN...ili DOBAR-LOŠ-ZAO

  • milan zr Vreme: 10.01.2014 18:23h

    Gospodo i Gospođe Užičani i Užičanke! Dobrodošli u klub! Mi u Zrenjaninu već godinama nemamo pijaću voda a računi stižu bez pardona, Nama Vlada Srbije nije izašla u susret i rešila problem. Verovatno zato što rešenja nema?! Mi smo ipak Vojvođani, za nas nema novaca. Nisam "autonomaš", naprotiv. Ali, ovakvi postupci vlasti me teraju na razmišljanje!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP