Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOSOVSKA MITROVICA

Srbi blokirali ulaz u zgradu suda!

Autor: Tanjug | 28.03.2013 - 07:40:00h | Komentara: 0

Kosovski Srbi su jutros, pre sedam sati, blokirali ulaz u zgradu Osnovnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice gde je danas trebalo da bude doneta presuda šestorici Srba osumnjičenih za martovske nerede u tom gradu 2008. godine.

dd

Blokirali ulaz u zgradu suda u Kosovskoj Mitrovici | Foto: Marko Đurica

Jake snage Euleksa koje su pre 7.00 sati stigle ispred zgrade suda nisu mogle da uđu u sud jer su Srbi to onemogućili.

Oni su se nakon kraćeg zadržavanja okrenuli i vratili nazad u pravcu iz kog su došli.
U gradu su se čule sirene za uzbunu, koje su bile svojevrsni poziv građanima na okupljanje, a obe kapije vode prema Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici blokirane su teškom mehanizacijom, jednim bagerom i sa nekoliko kamiona, koji su preprečeni na putu.
Građani su i dalje okupljeni ispred zgrade suda, a sa njima je i opštinsko rukovodstvo i načelnik okruga Radenko Nedeljković.
Šestorici Mitrovčana: Marjanu Ilinčiću, Zoranu Čaviću, Draganu Milojeviću, Miodragu Raliću, Avniju Krasnićiju i Nebojši Joviću, osumnjičenim za učešće u martovskim neredima 2008. godine, stavlja se na teret više od 20 krivičnih dela.
Osumnjičeni se terete za nelegalno zauzimanje suda koji se nalazi u severnom delu Mitrovice, poziv na otpor, ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo, ugrožavanje Ujedinjenih nacija i pridruženog osoblja.
Ovim osobama se na teret stavlja i oštećenje pokretne imovine, raspirivanje nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje, razdora ili netrpeljivosti, i za učešće u grupi koja je ometala službena lica u vršenju službene dužnosti.
Slučaj je povezan sa martovskim neredima u Kosovskoj Mitrovici iz 2008. godine. Tada je došlo do zatvaranja suda nakon što su se sukobile jedinice međunarodnih snaga i Srba.
Tokom incidenata koji su usledili poginuo je jedan ukrajinski policajac, povređena su 64 policajca UNMIK-a, 24 pripadnika Kfora i oko stotinu srpskih demonstranata.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je Tanjugu da je današnje izricanje presude šestorici Srba osumljičenih za martovske nerede u Kosovskoj Mitrovici 2008. godine odloženo zbog okupljanja gradjana ispred zgrade Osnovnog suda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP