Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UHAPŠENI POSLE 20 GODINA

Srbi davili i palili
ljude u Švajcarskoj!

Autor: M. Dakić | 22.12.2012 - 23:07:00h | Komentara: 8

Švajcarska policija sumnjiči dvojicu Srba za dva slučaja misterioznih ubistava koja su se desila pre skoro 20 godina i koja do dana današnjeg nisu rasvetljena!

Taksista Damir H. (49)

Taksista Damir H. (49)

Naime, 1. avgusta 1993. godine, penzioner Hans Adolf N. (80) napadnut je i opljačkan u porodičnoj kući u Dulikenu. On je divljački pretučen i na kraju udavljen. U noći 10. decembra 1994. godine u Olten Kolpinghausu umro je Alfred V. (51). Njegovo beživotno telo nađeno je nakon požara u gostinskoj kući.


Za njihove smrti policija je osumnjičila dvojicu Srba, a istražitelji veruju da su ova dva događaja povezana.
Tako je prošlog petka u Danikenu uhapšen Sanko D. (61).

- Uhapsili su ga oko devet sati, bio je još u krevetu kada je policija došla po njega - rekla je njegova ćerka Dragana L. (37) i dodala da je njen otac imao moždani udar pre tri godine. Tri sata nakon saslušanja, istražitelji su pustili Sanka D. Ipak, nakon još tri sata, ponovo su ga priveli.

Negde u isto vreme uhapšen je taksista Damir H. (49) u Oberentfeldenu. Dvadeset godina nakon pomenutih misterioznih zločina i novih hapšenja, policija nije saopštila koji su detalji istrage doveli do ove dvojice Srba. Ćerka jednog od njih Dragana L. navela je kako se njih dvojica poznaju.

Sanko  D. (61)

Sanko D. (61)

- Moj otac poznaje Damira H. iz našeg sela u Srbiji. Viđao ga je tamo za vreme praznika. Čini mi se da se dobro poznaju - priznala je ona.


Ipak, kaže da ne može da veruje da njen otac ima ikakve veze sa ubistvima.
- Dugo ima problema s leđima, on je invalidna osoba. Kako je mogao da počini tako strašne stvari? Sigurna sam da to nije on. Još nakon ubistva nam je policija bila u kući, ali su nas onda ostavili na miru. I odjednom je uhapšen nakon toliko godina. To ne može biti istina - ubeđena je ćerka Sanka D. Čak je i gazda drugog osumnjičenog, taksiste Damira H., šokiran.


- On je izuzetan čovek, nikada ga nisam video da pravi probleme. Bio je uvek pouzdan i prijateljski nastrojen taksista. Neverovatno je da bi on imao išta sa ubistvima - ubeđen je njegov šef. Inače, dvojica Srba glasno su negodovala švajcarskom tužiocu zbog zadržavanja i demantovali su da su na bilo koji način umešani u ubistva.
Poslednji komentari
  • djoka Vreme: 22.12.2012 23:17h

    Nisu Srbi vec Romi

  • ana Vreme: 23.12.2012 08:27h

    damir i sanko nisu srpska imena

  • Veselin Vreme: 23.12.2012 09:44h

    Damir & Sanko dva srbina hahhahahahhahhahah kako da nisu ,verovatno iz Šumadije,a !?

  • veljke Vreme: 23.12.2012 19:33h

    Uskoro ce srpska imena biti Fadilj, Ekrem, Edis..... itd. Sta god neko sa prostora bivse Juge lise uradi u svetu bice pripisano Srbima.

  • sladjana Vreme: 23.12.2012 20:13h

    veoma neprimeren naslov. slažem se sa prethodnim komentarima, Sanko i Damir uopšte nisu srpska imena, a Sankova ćerka kaže selo u Srbiji, bez da kaže kako se to selo zove. da nije možda kod Novog pazara?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP