Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LJUBAV JAČA OD SVEGA

Srbi i Hrvati se ponovo venčavaju: U Vukovaru 35 mešovitih brakova ove godine!

Autor: Vecernji.hr | 24.11.2014 - 19:26:00h | Komentara: 6

Iako je rat bio nemilosrdan prema svima, i između Srba i Hrvata izazvao osećaje netrpeljivosti i mržnje, posle određenog vremena ljubav je ipak pobedila. On Hrvat iz Zagreba, a ona Srpkinja iz Vukovara, bez obzira na tako velike nacionalne razlike, uspeli su da započnu zajednički život.

venčanje

Mnogima se nije svidelo što su u vezu uplovili jedan Hrvat i Srpkinja, ali bez obzira na negativne komentare oni su se odlučili za venčanje kod matičara.
Prema podacima iz Matične knjige u Vukovaru, prošle godine je sklopljeno 269 brakova, a ove godine 217. Od toga, 35 sklopljenih brakova su mešoviti brakovi (različite nacionalnosti). Svi matičari potvrdili su da se u Vukovaru sudbonosno da izgovara u različitim versko-nacionalim kombinacijama.
- Od dvadesetak venčanja koje imamo godišnje, obično bude barem jedno na kojem je jedan od partnera druge vere ili nije kršten. Uglavnom je mlada pravoslavka, ali ima raznih kombinacija – izjavila je sagovornica za večernji.hr.
Ono što se posebno ističe je da u Vukovaru ne žive samo Srbi i Hrvati, već i Mađari, Rusi. Mešovite veze i brakovi su sve manje senzacija, a život u takvoj zajednici je normalniji nego što mnogi misle.
Poslednji komentari
  • balkanische partizanen Vreme: 24.11.2014 20:46h

    Odrastao u takvoj porodici. Voleo Jugu. Sve je to bilo lepo dok je trajalo. Ako ovo čita neko od mladih i mešovitih: brišite odavde na vreme, nećete imati mira.

  • djenka Vreme: 24.11.2014 21:29h

    Glupi Srbi...nikad necemo doci pameti ........sve cisti ateizam ...kakav poraz za roditelje I srpsku pravoslavnu crkvu .......

  • luka Vreme: 25.11.2014 05:33h

    Provjerite i crkvu u kojoj se vjencavaju , pa ce te vidjeti da su se svi vjencali u katolickoj . Totalna asimilacija , planirana i nasilna. Vi sto sjedite u BG-u i zaradjujete na laznim skrabotinama, vise stetite svom narodu od ustasluka. Djevojke iz Srpske krajine!! udajite se u Republiku Srpsku bit cete srecne.

  • milan948 Vreme: 25.11.2014 06:20h

    Kao eventualne izbeglice imali bi prednost.

  • jna Vreme: 25.11.2014 17:31h

    srbi, zar vam 90 te nisu opomena

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP