Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAŠI “TRILATERALCI” MEĐU SVETSKIM VLADARIMA IZ SENKE

Srbi na tajnom skupu u Koreji!

Autor: vasilije papović | 25.03.2015 - 14:33:00h | Komentara: 2

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vlade Srbije Aleksandar Nikolić, biznismen Tahir Hasanović i novinar Jovan Kovačić čine srpsku delegaciju na svetskom skupu Trilateralne komisije, koja je poznata kao vlada u senci.

Večera u ambasadi Južne Koreje

Večera u ambasadi Južne Koreje

Ovaj skup će se tačno za mesec dana održati u korejskoj prestonici Seulu, a naši predstavnici će tom prilikom podneti inicijativu da Beograd, pošto je prošle jeseni ugostio krem evropskog ogranka ove tajnovite organizacije, za šest godina bude domaćin svetskog skupa trilaterale. „Alo!“ ekskluzivno objavljuje fotografiju sa pripremnog sastanka naše delegacije u Ambasadi Republike Koreje u Beogradu.


U Vladi Srbije i u vladi iz senke

Aleksandar Nikolić poznatiji kao Foto Toni jedini je zvaničnik srpske vlasti koji će učestvovati na svetkom skupu Trilaterale. Kadar je Srpske napredne stranke, a pre angažovanja u Vladi bio je savetnik predsednika Srbije i državni sekretar u Ministarstvu odbrane, zadužen za koordinaciju službi bezbednosti. Oženjen je poznatom TV voditeljkom Majom Nikolić, sa kojom ima troje dece. Nadimak Foto Toni, po kojem je poznat u Beogradu, dobio je po porodičnoj fotografskoj radnji.
 

Predsednik srpskog ogranka Trilaterale Jovan Kovačić otkriva za „Alo!“ da će glavne teme skupa koji će se iza čvrsto zatvorenih vrata održati od 25. do 27. aprila biti energetska bezbednost, kriza u Ukrajini i odnosi sa Rusijom, kao i pitanja odnosa na Dalekom istoku, koje je kandidovao domaćin.

- To je sastanak ozbiljnih ljudi sa ozbiljnim zadacima. Postoje brojne mistifikacije o radu Trilateralne komisije, a one su uglavnom nastale zbog toga što je u njenom radu potpuno isključena javnost. To je potpuno razumljivo zato što bi javnost rada ugrozila odlučivanje o mnogim, vrlo važnim svetskim pitanjima kojima se ona bavi. Međutim, daleko od toga da je reč o nekoj tajnoj družini čiji su se članovi skupili i na vernost zakleli - kaže Kovačić za naš list. On svoje reči potkrepljuje činjenicom da na sastancima Trilaterale učestvuju najznačajniji svetski političari, najveći bogataši poput Rotšilda i Rokfelera kao i direktori najvećih banaka.

Pripreme za svetski sastanak Trilaterale naša delegacija započela je večerom u Ambasadi Republike Koreje u Beogradu kojem je pored trojice srpskih delegata koji će ići u Seul, prisustvovao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

- Čadež neće iću u Seul, ali nam je vrlo bitna i njegova podrška kao predstavnika organizacije „Ist-vest bridž“ - otkriva Kovačić. Prema njegovim rečima, Srbija već oseća benefite od skupa Trilaterale koji je početkom novembra održan u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ i ovo je odličan trenutak da kontakti koji su tada stvoreni budu nastavljeni i prošireni.

Trilaterala i „Ist-vest bridž“


Trilateralna komisija je privatna organizacija, ustanovljena da gaji bliske odnose između Amerike, Evrope i Japana. Osnovana je na inicijativu Dejvida Rokfelera, a na ideju Zbignjeva Bžežinskog. Organizacioni sastanak Trilateralne komisije održan je 23. i 24. jula 1973. godine na imanju Dejvida Rokfelera, predsedavajućeg Saveta za inostrane odnose. Osmorica predstavnika na osnivačkom sastanku bili su članovi tog Saveta. Pored Amerikanaca, sastanku su prisustvovali i predstavnici Japana i zapadnoevropskih zemalja, predstavnici tri regiona, iz čega i potiče ime: Trilateralna komisija. “Ist-vest bridž” (most između Istoka i Zapada) jeste organizacija koja je organizaciono naslonjena na Trilateralu i koja deluje i u Srbiji. Njeni članovi su i princeza Katarina Karađorđević, Goran Svilanović, Marko Blagojević, kao i Zorana Mihajlović, koja je zamrzla članstvo zbog funkcije u Vladi.

Poslednji komentari
  • Hj Vreme: 25.03.2015 20:39h

    Koje je ovo foliranje, misim!

  • Lune Vreme: 26.03.2015 10:40h

    Hm,hmm..to je "decentralizacija" rimskog kluba, a Aldo Moro je "opravdano odsutan"...?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP