Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONAČNO NEKA LEPA O NAMA!

"Srbi nisu kakvim ih Holivud predstavlja"

Autor: mondo.rs | 21.10.2014 - 15:57:00h | Komentara: 3

Čuveni vodič Lonely Planet je među 10 destinacija koje treba posetiti u 2015. godini, uvrstio i Srbiju, koja se našla na sedmom mestu. Pročitajte šta u ovom vodiču još piše o našoj zemlji.

Pobednik na Kalemegdanu

Pobednik na Kalemegdanu

"Bekpekeri češće odlučuju da posete susedne zemlje Srbije, poput Hrvatske ili Bugarske. Odvajanjem Crne Gore, Srbija je ostala bez morske obale. Ljudi je često mešaju sa Sirijom", napisala je Tamara Šivord za Lonely Planet, koji je Srbiju rangirao kao sedmu destinaciju koju bi turisti trebalo da posete naredne godine.
U Srbiji su rođene moderne teniske legende, čija imena gotovo niko ne ume pravilno da izgovori. Osim toga, ova zemlja je bila otpadnik u društvu. Međutim, kada je reč o žurkama, strasti i karakteru, Srbija, u kojoj je prilično jeftino boraviti, trenutno je jedna od najbolje čuvanih tajni Evrope.
Osim toga, Lonely Planet podseća i na popularnost Exit festivala koji se svake godine održava u Novom Sadu, ali napominje i da je naša zemlja poznata po demonstracijama protiv Slobodana Miloševića 2000. godine. Beograd, sa hedonističkim "plutajućim noćnim klubovima pominje se rame uz rame sa Berlinom i Ibicom".

Bošković: Egzit je prilika za posao i zaradu

Egzit | Foto: Nenad Karlić

Ipak, jedna od najbolje čuvanih tajni su sami Srbi. Razmislite o Emiru Kusturici, Marini Abramović ili Novaku Đokoviću - o njima se možda najviše govori, ali najveći adut ove zemlje su "obični" građani. Oni su neposredni, zabavni i veoma ljubazni prema turistima, koje dočekuju srdačnim "lupkanjem" po leđima i čašicom rakije. Oni su mnogo više od onoga u šta holivudski stereotipi pokušavaju da nas ubede.

Novak Đoković Foto: Profimedia

Novak Đoković Foto: Profimedia

S obzirom na to da će se 2015. Srbija približiti Evropskoj uniji, što znači i da će se mnoge stvari promeniti, Tamara Šivord savetuje turistima da požure u našu zemlju, pre nego što nestane rakije.
Među deset zemalja koje Lonely Planet preporučuje turistima kao dobru destinaciju za narednu godinu, na prvom mestu našao se Singapur, zatim Namibija, Litvanija, Nikaragva, Irska, Kongo, Filipini, Sveta Lucija i Maroko.
Poslednji komentari
  • Anonymous Vreme: 22.10.2014 09:08h

    Nije "Namibija" nego NAMBIJA! Valjda Gangula zna bolje...

  • Marko Vreme: 23.10.2014 08:53h

    bravo majstore:)

  • Marko Vreme: 23.10.2014 08:54h

    bravo majstore:)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP