Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

E AKO GA ADAM I DŽEJMI NE REŠE, NIKO NEĆE

Srbi pozvali
Mythbusterse da
reše mit o Kosovu!

Autor: Mondo | 21.03.2013 - 15:09:00h | Komentara: 4

Grupa mladih ljudi iz Srbije pozvala je junake popularne naučne emisije Mythbusters da pomognu u rešavanju problema Kosova.

Mythbusters

U pismu upućenom "bastersima" koje je osvanulo na Facebooku ovi mladi Srbi navode da su gledajući emisiju Mythbusters videli kako ovi stručnjaci za specijalne efekte uspešno "razbiijaju mnoge mitove", pa ih zato pozivaju da pokušaju da reše i ovaj problem.

Oni objašnjavaju kako u Srbiji svakodnevno možete čuti od političara i medija da je Kosovo deo Srbije, i, mada to zvuč kao mit, većina Srba to i veruje.

Međutim, kada putujete iz Srbije u Kosovo na granici (koja se zvanično naziva administrativni prelaz) tražiće vam da pokažete dokumenta.

"Kada stignete u Prištinu, glavni grad Kosova, moraćete da razmenite novac u evre jer na Kosovu srpski dinari nisu u upotrebi."

Dalje u pismu se objašnjava da Kosovo ima svoje izbore, predsednika, premijera, vladu i administraciju, da imaju svoju zastavu i nacionalne praznike koji se ne slave u Srbiji.

U dopisu piše i da naši susedi - Hrvati, Makedonci, Crnogorci, kao i prijatelji iz SAD i drugih krajeva sveta tvrde da je Kosovo nezavisna država.

"Zbog svega ovoga mi smo zbunjeni. Kako je moguće da tvrdite da je to deo jedne zemlje i da će tako uvek biti, a da istovremeno osećate da je to zemlja za sebe?

Pismo Mythbustersima

Kliknite za uvećanje

Zato nam problem liči na mit pa se nadamo da ćete nam pomoći da ga razotkrijemo", navodi se na kraju pisma Mythbustersima koje su potpisali:

Maša, Ivan, Jasmina, Maja, Anita, Marko, Bojan, Ivana, ana, Isidora, Đorđe, Vuk, Đurđa, Katarina, Ivan... članovi Inicijative mladih za ljudska prava.

Ostaje da vidimo da li će Mythbastersi Džejmi Hajnmen i Adam Sevidž uzeti naš slučaj u razmatranje.

Poslednji komentari
  • Анастасије Авакумовић Дролц Vreme: 21.03.2013 17:30h

    И ми будале за трку имамо.

  • Игор Vreme: 21.03.2013 17:45h

    Хаха "Иницијатива младих за људска права". Докони клинци, добијају кеш са Запада за своје антисрпске ставове, па сад немају паметнија посла него да шаљу писма у којим пљују сопствену земљу.

  • Milan Vreme: 21.03.2013 19:10h

    Valjda je logicno da ih pozovu da razbiju mit o tome da je Kosovo šiptarsko. To je istorijska laž koja treba da se razotkrije.

  • dok Vreme: 21.03.2013 20:10h

    Ko je pisao pismo? LDP ili SPO?????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP