Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZATVORENA NEMANJINA ULICA!

Srbi sa Kosova pred Vladom, obraća im se Vulin!

Autor: tanjug | 25.10.2013 - 13:53:00h | Komentara: 0

Ispred zgrade Vlade Srbije oko 13,30 časova stigli su Srbi sa Kosova u 10 autobusa i sa brojnim srpskim zastavama. Zatvorena Nemanjina ulica, a u okolnim saobraćaj stoji.

Jedva se izvukao sa Kosova - Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet

Kako je javio reporter Monda oni u skandirali imena prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i ministra za KiM Aleksandra Vulina.

Zbog protesta je zatvorena Nemanjina ulica, a saobraćajna gužva je i u Sarajevskoj i Ulici Kneza Miloša.
Ministar Vulin izašao je ispred Vlade i već im se obraća.
Načelnik kosovskog okruga Vladeta Kostić rekao je Tanjugu da oni protestuju zbog odluka Prištine da brani srpskim državnicima da dolaze u pokrajinu, kao i zbog izjave turskog premijera da je "Kosovo Turska".
Kostić je, obraćajući se prisutnima, rekao da su se okupili ispred Vlade zato što je na Kosovu trebalo pre dva dana da dođu Vučić i Vulin, ali da nisu došli.

"Došlo je nas 2.000 i iza svakog čoveka stoji još ljudi - 20.000 nas sa Kosova i pozivamo Vučića i našeg ministra (Vulina) da nam se obrate i nećemo odustati od toga," rekao je Kostić, dodajući da od njih traži podršku za listu građanska inicijativa Srpska, koja objedinjuje " sav naš narod koji je ostao dole".

Vulin je danas rekao okupljenim Srbima sa Kosova pred zgradom vlade da zna koliko je teško i uvredljivo slušati da je "Kosovo Turska".


U isto vreme, rekao je Vulin, kada srpskim zvaničnicima ne dozvoljavaju da dodju na Kosovo dolazi turski premijer da učestvuje na izborima na Kosovu.
Odgovarajući na skandiranje prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, Vulin je okupljene zamolio za malo strpljenja jer je u toku sednica vlade na kojoj se razgovara o izjavi turskog premijera da je "Kosovo Turska".
"Siguran sam da će uskoro izaći da vas vidi", poručio je Vulin koji je rekao da će se videti sa okupljenima i u "našoj Gračanici".

Na pitanje da li će ih neko primiti u vladi, Kostić je rekao da ne želi da ih bilo ko primi, već da im se obrati ispred Vlade.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP