Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠVAJCARCI NE PRAŠTAJU

Srbi u Švajcarskoj akteri jedne od najvećih prevara u poslednjih nekoliko godina

Autor: vesti-online.com | 08.05.2014 - 10:29:00h | Komentara: 3

Okružni sud u Cirihu je osudio bračni par iz Srbije zbog prevare socijalne službe jer su za 10 godina proneverili 355.000 franaka i prevarili poverioce za 90.000 franaka. Nakon svega moraće šest meseci iza rešetaka. Suprug, Sava V. dobio je delimično uslovnu kaznu i lišen je slobode 30 meseci, od čega šest bezuslovno.

Osuđen na tri i po godine  zatvora: Uli Henes

Foto: Profimedia

Žena je pribavila lekarsku potvrdu da je bolesna i dobila uslovnu kaznu lišenja slobode od 20 meseci. Da bi se izborio protiv ove odluke, par je angažovao pravnog zastupnika koji je u njihovo ime tražio oslobađajuću presudu.

Bračni par je bio zavisan od kocke i igara na sreću, pogotovo supruga i tako su se zaduživali sve više i više ne mogavši, na kraju da vraćaju nastale dugove. Viši sud je potvrdio odluku Okružnog suda ocenivši da su optuženi bez osećaja griže savesti koristili i zloupotrebili socijalnu službu i novčanu pomoć koju su dobijali.

- Ovo je jedan od najtežih slučajeva prevare poslednjih godina - kažu u socijalnoj službi, koja ne snosi nikakvu krivicu što je do toga došlo.

Osuđena žena iz Srbije zbog bolesti, je dobila kaznu od 60 dana zatvora i uslovnu kaznu od 18 meseci, a postoji mogućnost da ostane u Švajcarskoj do pravosnažnosti odluke, dok muž zbog visine kazne i delikta koji je počinio može da računa na izgon iz zemlje.
Ovaj srpski 61-godišnjak je, inače, radio kao ugostiteljski radnik. Od 1998. godine on i supruga dobijali su socijalnu pomoć, a na kraju se ispostavilo da je to bilo bespravno. Naime, radili su tajno u raznim firmama za čišćenje. Imaju dvoje dece, voze dva automobila, a redovno su išli i posećivali kockarnice u kojima su gubili velike sume novca.
Poslednji komentari
  • Rakun Vreme: 08.05.2014 13:54h

    Oduzeti im sve. Naneli su stetu drzavi Svajcarskoj, uzeli su pomoc koja je nekome bila potrebnija, srozali su ugled maticne drzave...

  • Destinacija Vreme: 08.05.2014 16:10h

    Ovo su smesne sifre .Pa ovde se deset puta vise ukrade na slicne nacine.E moji lopovi pogresili ste destinaciju...

  • nada Vreme: 09.05.2014 17:02h

    e sta smo ti mi Srbi, nije im dovoljno sto su u uredjenom drustvu gde radis imas sta pozelis nego im treba spletkarenje. Pogresili destinaciju, za takve mahinacije Srbija meka sto krupnije mahinacije manja sansa da odgovaras a korist veca i samim tim privilegija veca, do kad ljudi vise sta se ceka BRE? Molim doticne koji su uspeli ga iz ovog nj...a odu ne predstavljaju ovaj narod na ovakav nacin................

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP