Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAVODNO SPREMAO ATENTAT NA SUNARODNIKE

Srbi uhapsili Počuču u Ukrajini? (VIDEO)

Autor: Alo.rs | 19.03.2015 - 14:25:00h | Komentara: 5

Radomir Počuča, poznati TV voditelj i dobrovoljac na ratištu u Ukrajini, navodno je uhapšen pre dva dana. Prema najnovijim informacijama, njega su "uhapsili" Srbi. U Ambasadi Srbije u Ukrajini nisu želeli da komentarišu ovu informaciju već su nas uputili na Ministarstvo spoljnih poslova. U MSP nam je rečeno da se informacija proverava.

Radomir Počuča

Radomir Počuča

Radomir Počuča, bivši TV voditelj i portparol Protivterorističke jedinice MUP (PTJ) zarobljen je u Ukraini gde se bori na strani proruskih jedinica. Njega međutim, sudeći prema najnovijim informacijama, nisu uhapsile proruske snage i služba DNR, kako se prvobitno mislilo, već Srbi  iz suparničkog tabora.
Dejan Berić, koji se kao snajperista bori na strani proruskih snaga u Ukrajini, objavio je na Fejsbuku da je Počuča uhapšen i da ga prema zvaničnoj optužnici  pripadnici DNR terete za pripremu atentata i diverzantskih akcija. Prema toj informaciji, Počuča je optužen i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana, Dejana Berića, tj njega i Dejana Vujića. Berić se u Ukrajini bori kao snajperista, a Vujić kao diverzant.
Pored Počuče, kako je Berić obavestio javnost, uhapšen je i Vlado Stanić, kao saučesnik. Kako to tvrdi Berić na svojoj FB stranici, ubistva njega i njegovog saborca Vujića naručio je Goran Ranisavljević Gerovac, bivši pripadnik Arkanove Dobrovoljačke garde, koji se trenutno nalazi u Moskvi.

Počuča uhapšen

Počuča uhapšen | Foto: Facebook/Dejan Berić

Obojica su uhapšeni pre dva dana, u međuvremenu su, kako tvrdi Berić, dali izjave, a oduzeti su im i telefoni i kompjuteri i izvađena internet prepiska koja navodno dokazuje da su imali naređenja za likvidaciju. Prema najnovijim informacijama, osim njih dvojice, zarobljen je ceo Srpski husarski puk.

"Alo!" je pozvao Ambasadu u Ukrajini gde nam je kratko rečeno:

- Znamo zašto nas zovete. Obratite se Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu.

U Ministrastvu spoljnih poslova (MSP) za "Alo!" je rečeno da se ova informacija proverava.

Inače, Počuča i Berić su već neko vreme u sukobu, koji je kulminirao nedavno kada su razmenili optužbe na Fejsbuku, o čemu je "Alo!" pisao.

Međutim, kasnije danas, na Fejsbuku su objavljene fotografije na kojima se vidi diverzant Dejan Vujić, koji ispred sebe, sa maramama na glavama i lisicama na rukama, pod nadzorom drži Počuču i Stanića.

zarobljenici

Dejan Vujić sa zarobljenicima: Počuča (levo) | Foto: facebook

Vujić je inače saborac Berića koji je i objavio celu priču o hapšenju Počuče. Njih dvojica se zajedno pojavljuju u ovom snimku Raša Tudej:

Sam Berić na svom fejsbuk profilu tvrdi da je Počuča imao zadatak da na frontu na istoku Ukrajine, pod kontrolom proruskih snaga, uništava srpske vojne dobrovoljačke grupe.

"On je to dobro uradio sa srpsko-francuskom brigadom", navodi Berić na fejsbuku podsećajući na raskol koji se desio u novooformljenoj jedinici sastavljenoj od dobrovoljaca iz Srbije i Francuske.

U srpsko-francuskoj brigadi je došlo do raskola usled svađe Radomira Počuče i Nikole Perovića, Srbina koji je predvodio dobrovoljce iz Francuske i drugih delova sveta.

Zarobljenici

Počuča (desno) i Stanić (levo) | Foto: Fejsbuk

Dejan Berić je i ranije ukazivao javnosti na Gorana Ranisavljevića Gerovca kao na lice koje navodno manipuliše humanitarnom i novčanom pomoći namenjenom za srpske dobrovoljce.

Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 19.03.2015 16:35h

    Srbski cetnik...?? ................................. Намеће се очигледан закључак да је Краљевина СХС заједно са другим страним државама учествовала у Руском грађанском рату као агресор против државног субјекта једне стране у унутрашњем руском конфликту (тј. против Совјетске републике) на страни сила које, као и совјетска власт, нису били легитимни наследници ни царске ни републиканске Привремене владе (ове владе су управљале Русијом до 1917)

  • ana Vreme: 19.03.2015 16:41h

    ono što je Počuča rekao je ono što je država trebalo da kaze. Jedni plaćaju državu a ona druge štiti one koji skaču pred proteranima i nigde im mira ne daju. Srbija jedina država na svetu koja nema neprijtelje (sem rodoljuba)

  • Dejan Vreme: 20.03.2015 07:19h

    Desničari su toliko puta pokazali da su prodate duše.

  • ja Vreme: 20.03.2015 10:42h

    poznavajuci radomira dosta dugo znam da nebi nikada podigao ruku na srbina,a obecanje koje daje uvek je ispunio,a ispunice i ovo Tata? Da li cu da te vidim opet? Радомир Почуча 15.01.2015. 21:56 Радомир Почуча Наравно, срећо моја лепа... Ја јесам далеко, и борим се против зла, али се борим и за тебе и за све добре људе у Србији.. Немам намеру да се предам или дозволим да зло превлада, а ти знај да је твој тата на путу Праведних... И да знаш, када будеш постала мајка, чуваћу ти децу, моје унучиће...

  • Aleksandar Vreme: 20.03.2015 15:57h

    Cirkus KOLORADO

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP