Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Srbija će profitirati ulaskom Hrvatske u EU!

Autor: Mićo Babić | 08.07.2013 - 13:19:00h | Komentara: 0

Opšte je prihvaćen stav da će Srbija imati posebne dodatne prednosti ulaskom Hrvatske u EU, kao što će se u Srbiji u naredne dve do tri godine najbrojnije razvijati projekti logistike i maloprodaje.

Ovogodišnji Rebec 2013 događaj koji je održan šesti put po redu u periodu od 17. do 21. juna okupio je veliki broj posetilaca i izlagača (na sajamskom delu) kako iz Srbije, tako i iz regiona.

Veliki broj neprodanih stanova u Beogradu

Veliki broj neprodanih stanova u Beogradu | Foto: Rebec

Opšti je zaključak da su profesionalci sa tržišta zemalja bivše Jugoslavije, sada, međusobno predodređeni na saradnju i da se samo povezivanjem različitosti doprinosi novom kvalitetu.
Događaj je uveličao i ambasador Hrvatske koji je prisustvovao regionalnom panelu na kom su govorili predstavnici kompanija za promet nekretnina iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.
Rebec 2013 jasno poručuje da tržište nekretnina kod nas u poređenju sa regionom ima veliki potencijal koji iz godine u godinu prepoznaju i domaći i strani investitori.

Srbiju očekuje ekonomsko poboljšanje?

Srbiju očekuje ekonomsko poboljšanje? | Foto: Rebec

Opšte je prihvaćen i stav da će Srbija imati posebne dodatne prednosti ulaskom Hrvatske u EU ,kao što će se u Srbiji u naredne dve do tri godine najbrojnije razvijati projekti logistike/distribucije, maloprodaje i hotelijertsva sa višim stopama profita nego u regionu.
Glavne teme su bile vezane za razvoj nekretnina u Srbiji i regionu. Edvard Džervis, regionalni direktor MIPIM sajma u Kanu, i Kreg Smit, osnivač i izdavač najpoznatijih specijalizovanih novina koje prezetuju teme za razvoj nerketnina Europa Property, iskazali su nepodeljeno zadovoljstvo prisustvom i učešćem na REBEC 2013 manifestaciji.
Edvard Džervis kao govornik na otvaranju događaja i na Prvom institucionalnom panelu potrvrdio je rastuće interesovanje potencijalnih investitora za Srbiju.
Kreg Smit kao moderator na najposećenijem panelu na kome su prokomenatrisani svi aspekti razvoja nekretina u Srbiji i regionu, posebno je pohvalio kvalitet govornika, kao i kvalitet žive diskusije sa prisutnom publikom.
Pored tema o razvoju nekretnina kojima su bila posvećena tri dana, događaj je imao i jedan dan posvećen razvoju Javnog privatnog partnerstva, kao i dan na kom se govorilo o aktuelnom stanju i razviju energetike kod nas i u okruženju.
Svi posetioci REBEC 2013 događaja (u okviru sajmske postavke na 25. spratu Poslovnog centra “Ušće“, kao i konferencijske postavke na 19. spratu) mogli su da saznaju kakve nas sve tendencije daljeg razvoja u svetu nekretnina očekuju – posebno kada su u pitanju ulaganja domaćih i stranih investitora u ovaj region.
Aleksandar Opsenica, organizator Rebec 2013, u nekoliko navrata je tokom trajanja događaja za vodeće domaće medije izjavio kako se, ipak, očekuje dalji pad cena nekretnina koji neće biti drastičan, ali u kojim procentualnim okvirima će se on kretati, to niko ne zna.
- Činjenica je da ima puno neprodatih stanova u Beogradu i od brzine njhove prodaje, kao i od rešavanja velikog broja problema u ovoj obalsti umnogome će zavisiti dalji razvoj tržišta nekretnina u glavnom gradu Srbije – dodao je Opsenica.
Rebec 2013 okupio je 15 izlagača i preko 150 posetilaca u konferencijskom delu za nekretine, preko 70 u danu kada su bile teme JPP-a i 120 kada su teme bile o energetici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP