Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVA DRUŠTVENA MREŽA

Srbija dobija svoj Fejsbuk, ovako će izgledati!

Autor: Telegraf.rs | 06.12.2013 - 18:17:00h | Komentara: 2

Društvenu mrežu "Say Serbia" pokrenula je grupa mladih i talentovanih studenata Akademije umetnosti, i za sada ima preko 2.000 članova

Say Serbia: Naša verzija Fejsbuka

Say Serbia: Naša verzija Fejsbuka

Ova društvena mreža koja je u povoju deo je projekta koga realizuje grupa mladih i talentovanih studenata Akademije umetnosti sa sada već poznatim Amerikancem Čarlsom Katerom, koji je pre tri godine došao u Srbiju nakon čega je, potpuno očaran srdačnim ljudima i lepotama naše zemlje, odlučio da se trajno preseli u Srbiju.
Čarls je u međuvremenu pokrenuo kampanju sa ciljem da razbije stereotipe o Srbiji koju su decenijama unazad kreirali zapadni mediji, a u okviru te kampanje je i pokrenuta društvena mreža “Say Serbia”, koja svakoga dana raste i ima preko 2.000 članova. Kako je za Telegraf.rs izjavila Dunja Vučković, koja je producirala spot u kome Čarls celom svetu otkriva pravo lice Srbije, Kater je za ovo vreme obišao gotovo sve gradove u Srbiji.
- Ekipa mladih i talentovanih studenata sa Akademije umetnosti u Beogradu se pridružila Charles Cather-u u njegovim putovanjima po najlepšim delovima Srbije u nadi da otkrije sve njene delove i da je prikaže onakvom kakva ona zapravo i jeste. Zbog svoje istrajnosti i neprekidne borbe da prikaže Srbiju u boljem svetlu, Čarls je dobio laskavu titulu “Ambasadora” Srbije. Ideja se upravo tu i krije – da se prikaže slika Srbije koja žudi da bude otkrivena, da se na jedan zanimljiv način prikaže Srbija iz ugla stranaca – kaže Vučkovićeva.
Čarls Kater kaže da je cilj ovog projekta promena imidža Srbije u svetu i da je zbog toga snimljen promo-spot, pokrenuta društvena mreža koja se nalazi na adresi http://sayserbia.com. a biće snimljen i čitav serijal epizoda u kojima se prikazuju najlepši srpski gradovi, najukusniji srpski specijaliteti, kultura, istorija i prirodne lepote Srbije.

- Rat, genocid, nacionalizam i korupcija se menja slikom o gurmanskim specijalitetima, prelepoj prirodi, bogatom noćnom životu, nadaleko čuvenom gostoprimstvu i čuvenom nacionalnom blagu. Svaka epizoda imaće posebnu tematiku i pokušaće da na zanimljiv način prikaže istoriju, kulturu, tradiciju i životna iskustva lokalnih meštana. Naša je iskrena nada će ovaj video serijal podstaći dubok osećaj ponosa kod Srba kao i da će dati razlog mnogim strancima da posete Srbiju i otkriju istu onu lepotu, iskrenost i gostoprimstvo na koje sam naišao tokom svoje prve posete vašoj prelepoj zemlji – zaključuje Kater.
Say Serbia TV ekipu čine: Dunja Vučković (producent), Dunja Ćuk (producent), Momčilo Uzunović (režiser), Charles Cather (voditelj), Janko Pješivac (montažer), Danica Vujošević (zvuk), Stefan Gligorić (koordinator programa), Zoran Rašić (fotograf).
Poslednji komentari
  • AleksandarVeliki Vreme: 06.12.2013 19:59h

    nezanimljivo... reklame očajnika nas ne zanimaju...

  • Janko Vreme: 07.12.2013 04:36h

    Napominjem, kao jedan od članova ekipe za snimanje SaySerbia serijala da navedeni ljudi, ujedno i ja, nemaju NIKAKVE, ali NIKAKVE veze sa društvenom mrežom Say Serbia. Čisto da se zna, da ne bude zabune. Niko od nas nije odgovoran za to, niti je to bila ideja bilo koga od nas. To ne držimo mi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP