Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAČUNICA

Srbija gubi 90 miliona
evra od igara na sreću!

Autor: Ag | 14.12.2012 - 17:23:00h | Komentara: 0

Od industrije igara na sreću Srbija na godišnjem nivou izgubi duplo više nego što prihoduje. Trenutni godišnji prihod je 45 miliona eura, dok je potencijal 135 miliona eura što ukazuje na gubitak od 90 miliona eura. I ovo su direktni budžetski gubici!

igre na sreću, lutrija

Veliki gubici zbog loše regulative

Država nije donela odgovarajuću regulativu za onlajn priređivače igara na sreću i zbog toga dodatno godišnje gubi oko 8,4 miliona evra, uz već izgubljenih 135 miliona evra za budžet, navela je predsednica Udruženja priređivača igara na sreću (JAKTA) Mirjana Aćimović.

Postoji najmanje 10 stranih kompanija koje bi htele da investiraju u Srbiji, a mogle bi da za dve do tri godine, uz onlajn priređivače, ostvare potencijal tržišta igara na sreću od oko 0,5 milijardi evra, navela je ona. Imajući u vidu da je oko 70 onlajn operatera zainteresovano za nastup na našem tržištu, oni ne mogu da dobiju dozvole za rad, zbog nepostojanja zakonske regulative.

igre na sreću, lutrija

U Srbiji duplo više nelegalnih kladionica od registrovanih

Po broju aparata za igre na sreću, kladionica i broju stanovnika, Srbija je najlošija po prihodima u budžetu, sa 45 miliona evra godišnje, dok Slovenija sa dva miliona stanovnika, sa 2,5 puta manje aparata i osam puta manje kladionica, ostvaruje budžetski prihod od 100 miiona evra godišnje, navela je ona.

U decembru 2011. donet je Zakon o igrama na sreću i trebalo je doneti 18 podzakonskih akata, a rok za njihovo donošenje bio je 31. maj 2012. što nije učinjeno. EU ima akcioni plan za suzbijanje nelegalnih igara na sreću, koji će i Srbija morati da prihvati, rekla je Aćimović.

U Srbiji ima 331 kladionica i klubova za igre na sreću, koje drže 72 registrovana priređivača igara na sreću, a nelegalnih ima dva puta više, navela je ona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP