Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPREDAK U SARADNJI

Srbija i RS zajedno jačaju privredu!

Autor: Tanjug | 20.09.2014 - 13:30:00h | Komentara: 1

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je na sednici vlada Srbije i Republike Srpske konstatovano da je postugnut napredak u saradnji u svim oblastima.

Oštro sa  članovima stranke: Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Đorđe Kojadinović

On je rekao i da je dogovoreno formiranje Koordinacionog tela koje bi se bavilo zajedničkim razvojem poljoprivredno- prehrambene i industrijske proizvodnje.

"Dogovorili smo se danas da formiramo Koordinacinono telo koje bi činili ministri privreda, poljoprivrede, trgovine... za pripremu zajedničkog razvoja proizvodnje i preradu i poljoprivrednih i svih drugih proizvoda i mogućnosti zajedničkog izlaska na treća tržišta", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerkom Željkom Cvijanović u Palati Srbija.

Kako je rekao, time postižemo komparativnu prednost u odnosu na neke druge.

Premijer je dodao da smatra da će to telo imati veoma značajnu ulogu u podizanju proizvodnje, pre svega poljoprivredne, ali i industrijske i na teritoriji Srbije i RS.

On je naveo da se uspelo do sada da je u mnogim oblastima postignut napredak, ističući da se danas razgovaralo i o osiguranju i prekograničnom osiguravanju, o svim infrastrukturnim objektima. . .

Kako je naveo, konstatovano je da sve što je dogovoreno u vezi mosta Bratunac-Ljubovija ide svojim tokom, a da bi morale da se pojačaju aktivnosti na pruzi Priboj-Rudo gde nisu zadovoljni ni on ni premijerka Cvijanović.

On je rekao da je pri kraju i rešavanje problema staničnih linija za linijske autobuse i u Srbiji i u Srpskoj.

"Dobili smo izveštaj kako i na koji način se novac gradjana Srbije troši u RS za dve škole, u Doboju i Ssamcu", rekao je Vučić i dodao da se u Doboju uskoro završavaju radovi, a da se očekuje da u Posavini velika i moderna škola, koja će nositi ime Srbija, biti potpuno izgradjena do maja sledeće godine.

Prema njegovim rečima, tema razgovora je bio i projekat vezan za donji tok Drine, ali i drugi zajednički projekti.

Konstatovan je napredak u skoro svim oblastima, ali i uverenje da sve može da ide još brže bolje i jače i da će i tako biti u narednom periodu, rekao je premijer koji se zahvalio ministrima iz RS što su došli u Beograd i poželeo im da se osećaju kao kod svoje kuće.

Poslednji komentari
  • deki Vreme: 20.09.2014 14:13h

    Unazad 20 godina samo potpisuju neke papire bez ikakvog konkretnog poteza.Dogovaraju se uvek pred izbore,lazu narod pogotovu Dodik I ekipa.Zar on misli da je narod u RS glup do te mere??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP