Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GUGL NA KOPAONIKU

Srbija je već bogata,
samo se mnogo krade

Autor: A.O. | 08.03.2015 - 18:19:00h | Komentara: 1

“Mi već jesmo bogato društvo, samo se mnogo krade, rasipa i ošljari. Naše poljoprivredno, turističko, intelektualno i kreativno bogatstvo bi nas za jednu deceniju, kada bi se iskoristilo kako treba, načinilo jednom od najbogatihih zemalja u region”, kaže Lazar Džamić, koji je poreklom iz Srbije a sa više od 15 godina iskustva u oblasti digitalnog marketinga u Velikoj Britaniji.

Lazar Džamić, šef

Lazar Džamić, šef brend planiranja u "Gugl" timu za zapadnu Evropu 

Džamić smatra da u Srbiji može da se desi promena načina razmišljanja, ali da dobar deo te promene mora da dodje odozdo, iz naroda i poslovnih struktura, a ne samo da se čeka da politička elita to uradi svojom voljom, jer kako kaže – neće.
“Uređena ekonomija je za njih najveća opasnost jer uvodi pravila igre koja su manje arbitrarna i više transparentna. Tako da mora da postoji širi ujedinjeni front manjih inovativnih kompanija koje su primer drugima, a svojom ukupnom idejnom i kreativnom snagom vrše pritisak na zvanične strukture i formiraju preduzetničku kulturu umesto kulture državnog posla”, objašnjava Džamić.

Gugl

"Vreme je da se Srbija resetuje", smatra šef u kreativnom Gugl timu

Lazar Džamić, šef brend planiranja za zapadnu Evropu u Google kretivnom timu ZOO jedan je od potvrđenih učenika predstojeće konferencije Nova Energija od 29.4. do 3.5. na Kopaoniku. On kaže da je konferencija Nova Energija prilika da se govori i istraže različiti načini da se Srbija 'resetuje' u mentalnom i ekonomskom smislu, ali i u političkom, pod pritiskom ekonomskih dešavanja. Takođe i prilika da se prezentiraju dešavanja u digitalnim medijima i tehnologijama, koje menjaju igru u poslovnoj i socijalnoj sferi modernih društava.

Cilj konferencije Nova Energija je da prikaže gde su Srbija i region zapeli u razvoju E-uprave i zašto je u ovim krajevima i dalje nedovoljno razvijena kultura plaćanja putem Interneta. Nova Energija će okupiti sve relevantne Internet preduzetnike, marketing i PR stručnjake, nezavisne novinare, vlasnike medija, državne predstavnike, nevladine organizacije i agencije, korporacije, udruženja i sve zainteresovane pojedince. Kotizacije su besplatne a prijave se otvaraju 14. marta.
Poslednji komentari
  • Arthas30 Vreme: 09.03.2015 00:21h

    A da se kraducka onda bi sve bilo taman

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP