Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVAK DIJALOGA ZAKAZAN JE U PODNE

Srbija na pregovorima u
Briselu dobija sve što je traženo!

Autor: Blic | 19.04.2013 - 07:39:00h | Komentara: 1

Zajednica srpskih opština na Kosovu i Methiji, imaće predsednika, potpredsednika i Savet i pravo da bira regionalnog komandanta policije, ali i lokalne komandante u četiri opštine na severu, kao i na jugu, svugde gde prema etničkom sastavu Srbi čine većinu.

Pregovori

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić otputovali su sinoć u Brisel nakon što su, kako kaže naš izvor, dobili garancije da će sporni zahtev o podržavanju članstva Kosova u UN biti izmenjen. Zvanični nastavak dijaloga Beograd - Priština zakazan je u podne, a trilateralnom sastanku na kome će učestvovati i Ketrin Ešton, prethodiće i jutarnji sastanak sa Andresom Fog Rasmunsenom, generalnim sekretarom NATO.

Rasmunsen će na sastanku prezentirati garancije za bezbednost Srba na Kosovu i Methohiji, odnosno da buduća kosovska vojska neće biti na administrativnoj liniji sa Srbijom. Kadrovski sastav Kosovske policijske službe, inače, ubuduće će biti proporcionalan nacionalnom sastavu u određenim opštinama.
U nedelju je planirana sednica Glavnog odbora SNS, a u ponedeljka sednica Vlade, mada se veruje da će sporazum sa delegacijom iz Prištine biti potpisan i pre ponedeljka.
Poslednji komentari
  • Kosovar Vreme: 19.04.2013 08:52h

    Pa cestitam "drage" komsije, "ponovo " sta nas pobedili kao i '99! Od sada osim godisnjeg slavlja "pobede" nad Turcima u Boju na Kosovu imate razloge da slavite i pobedu u '99 i ove zadnje 2013! Time dobija "narod" Srbije najvise jer od sada ce imati jos jedan praznik da obelezi "dan D" kada su porazili Kosovo de facto eksplicitnom priznanjem Drzave Kosova tj. ponudom stolice na UN kao sto je definisano tackom 14 sporazuma...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP