Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EKIPA MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE BAŠKARILA SE USRED KRIZE

Srbija pod vodom, a 50 činovnika u provodu u Briselu

Autor: Ivana Kljajić | 22.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 57

Delegacija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije od čak pedesetak članova boravila je u radnoj poseti Briselu, i to usred vanrednog stanja u zemlji - od 13. do 16. maja!

Poziranje  na aerodromu

Poziranje na aerodromu

Ne samo da nisu odložili put već su se na društvenim mrežama hvalili dobrim provodom uz „odlično belgijsko pivo”

Kako „Alo!” saznaje, neverovatno brojna srpska armija stručnjaka ne samo da u kriznoj situaciji nije odložila skrining za 11. poglavlje pregovora sa EU, posvećenog poljoprivredi i ruralnom razvoju, već se na društvenim mrežama, dok se Srbija davila, hvalila dobrim provodom uz, kako se komentarisalo, „odlično belgijsko pivo“!


- Bez obzira na to što su poplave 12. maja, kada su otputovali, već pretile, putovanje nije ni odloženo niti se uopšte razmatralo da se broj putnika redukuje zbog moguće krizne organizacije unutar ministarstva koje je direktno zaduženo za brigu o vodama Srbije. Njih oko 50 ranije je zacrtalo taj put i verovatno su članovi delegacije iskoristili gužvu u vezi s formiranjem kabineta nove ministarke. Ne bi me čudilo da ona nije ni znala za ovo - kaže naš izvor iz Ministarstva poljoprivrede.

Posebno ponosan na ovo putovanje bio je državni sekretar Danilo Golubović, koji je na svojim profilima na društvenim mrežama postavio fotografije i sa radnih briselskih sastanaka, ali i sa druženja naših delegata u kafiću uz pivo.
- Posebno autentična je takozvana porodična slika naše ekipe, na kojoj se teško mogu pobrojati svi koji su uslikani. Čuo sam da je fotograf imao velike teškoće da ih sve stavi u jedan kadar - ispričao je naš dobro obavešteni sagovornik. S druge strane, državni sekretar Golubović tvrdi da taj skrining nikako nije bilo pametno otkazivati.

- To se jednostavno ne odlaže jer je reč o najvažnijem događaju za poljoprivredu u ovoj godini. To je apsolutni interes Srbije. Odličan posao smo uradili i zaista ne znam koliko nas je bilo u delegaciji jer su u Briselu bili i iz drugih ministarstava. Nekada te delegacije broje i 100 članova, jer je to potrebno. Sada smo imali 30 prezentacija i to je minimum da se odbrane potrebe koje naša poljoprivreda ima. Uostalom, 12. maja, kada smo otputovali, nije ni kiša padala, tako da poplave i ovaj put ne treba povezivati - objašnjava nam Golubović i dodaje da je put bio zakazan pre pet meseci. Vanredno stanje na teritoriji cele Srbije proglašeno je 15. maja, a pojedine opštine su to učinile i ranije.

Ma kakva voda,  pivo je zakon...

Ma kakva voda, pivo je zakon...

Posao, pa pivo!

Golubović kaže da je sve fotografije, pa i one sa kriglama piva, objavio na svom privatnom fejsbuk profilu i da su one nastale posle krvavog posla.


- Zamislite, jeli smo, sram nas bilo. Ako neko napravi odličan rezultat u pregovorima zbog kojih je poslat na službeni put, valjda može posle toga da sedne, večera i popije piće - izjavio je državni sekretar.

Poslednji komentari
  • pustahija Vreme: 22.05.2014 08:18h

    posle svega hoce li vlada pasti?

  • Nada Vreme: 22.05.2014 08:31h

    Sramota! To im je u "opisu radnog mesta".

  • Luka Laban Vreme: 22.05.2014 08:31h

    Pa i pojedini u MUP pokusavaju da takodje otputuju na put u London ali im rukovodstvo ne dozvoljava. Ta bahatost se posebno odnosi na policijske atasee po svetu koji po svetu trose budzetska sredstva dok njihove kolege ulazu ogromne napore u spasavanju stanovnistva. SRAMOTA ! Treba ih pod hitno vratiti u Srbiju i sa njima raskinuti radni odnos odnosno proglasiti ih tehnoloskim viskom

  • NS Vreme: 22.05.2014 08:43h

    Ovi moralni likovi su u svakoj garnituri, odradili su sjajan posao ali za sebe. Pa jel mora toliki broj da putuje, naravno na račin građana. Stanje u poljoprivredi je sve gore.

  • perica Vreme: 22.05.2014 08:51h

    A uuu pa kad ovi svi naprave rezultate sad,procvetace drzava...Pisali bi ovi meni izvestaj sta i u koliko sati su uradili,svakog dana! Nas jadni premijer radi po ceo dan,predsenik takodje,a ovi rasipaju njihov trud.hihihihhi

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP