Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POPLAVE

Srbija pod vodom: Ženi se ulica obrušila na kuću!

Autor: Beta, | 19.04.2014 - 10:14:00h | Komentara: 0

U Kuršumliji su se izlile četiri reke, a ugroženo je više desetina kuća. U noći izmedju petka i subote poplavljeno je desetak kuća u kuršumlijskom naselju Kastrat, a njihovi stanovnici su evakuisani, rekao je agenciji Beta predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

pokrivalice

Poplave širom Srbije | Foto: FoNet - AP

Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović proglasio je vanredno stanje u Dragačevu zbog izlivanja reke Bjelice koja je poplavila oko 30 domaćinstava i oko 300 hektara oranica.

Beli Timok probio nasip, Zaječar najugroženija tačka u Srbiji

Najugroženija tačka u Srbiji trenutno je Zaječar, gde je Beli Timok oko 13:30 probio nasip, izjavio je danas Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.


On je sa ljudima iz Sektora i jednim delom tima iz Niša i Bora odmah po primanju vesti, krenuo put Zaječara, jer se tamo u narednim satima, tek mogu očekivati veći problemi.


Marić je potvrdio da je u Kuršumliji proglašena vanredna sitacija
zbog opasnosti od poplava, jer se izlila Toplica, koja je poplavila nekoliko kuća.


Prema njegovim rečima, u opštini Kuršumlija u prekidu je put za Lukovsku banju, jer su se ilile Banjska i Lukovska reka.


Pre toga vanredna situacija proglašena je i u Lučanima, gde je reka Bjelica nanela velike štete domaćinstima i poplavila oko 300 hektara pogone fabrike "Milan Blagojević".

Deo ulice pao ženi na kuću

Deo ulice Jakova Obrenovića u Gornjem Milanovcu obrušio se, usled obilnih padavina, na kuću Bisenije Jakovljević (65) i samo zahvaljujući srećnim
okolnostima niko nije stradao.

Vodena bujica koja se kretala ulicom potkopala je potporni zid pored
kuće i danas oko 11 časova ogromna količina zemlje s kamenim
podzidom sručila se pored objekta zatrpavši i deo prizemlja.

Očevici kažu da je sva sreća da u tom trenutku niko nije bio u dvorištu i da se nijedno vozilo nije kretalo ulicom gde je potporni zid visok skoro tri metra.

Policija je odmah preduzela mere da obezbedi mesto nezgode i ograničila saobraćaj, a nadležne komunalne službe su izašle da saniraju odvodne vode, kako bi se zaustavilo dalje obrušavanje zemlje.

Ulica se nalazi na oko 300 metara od centra grada, a stručnjaci kažu
da je to posledica neadekvatnog izvodjenja radova na njenoj izgradnji
pre dvadesetak godina.

Načelnik štaba za vanredne situacije u Kraljevu Radojica Kočović izjavio je danas da je vodostaj Ibra u porastu za jedan metar u odnosu na prethodni dan i da su zbog obilnih padavina zatvoreni vodovodi u Vrnjačkoj Banji i Ušću.

On je na konferenciji za novinare rekao da su vodovodi u Vrnjačkoj
banji i Ušću zatvoreni jer je došlo do zamućenja vode zbog obilnih
padavina i nabujalih reka.

"Vovodovo u Ušću je zatvoren a trenutno je u toku zatvaranje vodovoda u Vrnjačkoj Banji jer je došlo do zamućenja vode za piće koja nije više za upotrebu", rekao je Kočović.

On je kazao da je jedan od 14 reni bunara na Ibru kojima se napaja Kraljevo vodom za piće preventivno zatvoren, a da je voda za piće u Kraljevu poptuno ispravna.

Kočović je rekao da će se pratiti vodostaj Ibra i naveo da bi moglo biti velikih problema pri izlivanju reka ukoliko prema najavama meteorologa, narednih dana dođe do naglog otapanja senga sa okolnih planina.

On je kazao da je vodostaj Ribnice koja je juče oštetila put Kraljevo-Goč zbog čega se saobraćaj odvija preko Vrnjačke Banje opao za jedan metar, ali da su i dalje ugrožena okolna domaćinstva.

"Deca koja se nalaze u odmaralištu na Goču sasvim su bezbedna i vratiće se u ponedeljak alternativnim putem preko Vrnjačke Banje", rekao je Kočović.

 Gradonačelnik Kraljeva i komandant štaba za vanredne situacije
Dragan Jovanović kazao je na istoj konferenciji za novinare da je došlo do odrona na Ibarskoj magistrali u Bogutovcu, ali da je put prohodan za saobraćaj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP