Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

INVESTICIJE

Srbija Rusima nudi 45 privrednih projekata

Autor: Ekipa Alo! | 16.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Srpski privrednici pripremili su 45 projekata koje će ponuditi potencijalnim ruskim investitorima, izjavio je juče Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije.

Nada se  investicijama: Miloš Bugarin

Nada se investicijama: Miloš Bugarin | Foto: RAS Zoran Ilić

Prema njegovim rečima, u martu ili aprilu 2013. godine u glavnom gradu Rusije biće održana investiciona konferencija na kojoj se očekuju i prve konkretnije ponude ruskih biznismena i privrednika. Prema njegovim rečima, investiciona konferencija je prvobitno bila planirana pre sastanka Komiteta, ali kako je postojalo dosta pitanja koja su bila tema rasprave tog tela, ostalo je da se konferencija održi početkom iduće godine.


Predsednik PKS-a je takođe ocenio da je 11. zasedanje srpsko-ruskog međuvladinog komiteta za saradnju bilo efikasno i konstruktivno i da je dalo upravo ono što privreda očekuje, a to je pospešivanje privrednih aktivnosti jedne i druge zemlje. Bugarin je bio član srpske delegacije u Rusiji, koju je predvodio ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, dok je na čelu ruske delegacije bio ministar energetike Aleksandar Novak.

Uskoro ruski kredit


Ruska vlada uskoro bi trebalo da donese odluku o kreditu od jedne milijarde dolara za pomoć srpskom budžetu za ovu i sledeću godinu, najavio je juče ministar Milan Bačević u Moskvi. Bačević je rekao da se realizacija tog kredita, odnosno prve tranše u visini od 300 miliona dolara, može očekivati do kraja godine.

Poslednji komentari
  • ZDRAVI RAZVOJ Vreme: 17.11.2012 00:55h

    Ako Srbija hoće razvoj mora da ima ekološke investicije u: 1). POLJOPRIVREDU, pre svega u proizvodnju i preradu zdravog voća, povrća, sokova, džemova, ajvara, zimnice, i drugih prerađevina. 2). VINOGRADARSTVO i proizvodnju vrhunskog vina, jer Srbija ima odlične klimatske uslove i zemljište. 3). TURIZAM i to : - zdravstveni (banje i planine), - sportski u banjama i planinama sa najboljim vazduhom, - arheološki (prve evropske civilizacije: Lepenski vir, Vinča, Pločnik; putevi rimskih imperatora, Viminacijum,..), - istorijski Prvi i Drugi Srpski ustanak: Oplenac, Topola, Orašac, Takovo, - etno sela i nacionalni parkovi,.... 4). ... Sve investicije u ove delatnosti bi se vratile BRZO i VIŠESTRUKO, bez zagađivanja vazduha i okoline i angažovaalo bi se domaće stanovništvo iz centralne Srbije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP