Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL!

Srbija zbog EU poklanja dom trgovcu ljudima?!

Autor: B. Jelovac | 28.10.2013 - 23:02:00h | Komentara: 3

Daut Đogaj (39), koji je prošle nedelje uhapšen zbog trgovine ljudima, kako “Alo!” saznaje, kao raseljeno lice iz nehigijenskog naselja kod “Belvila” na Novom Beogradu nalazi se na spisku za dodelu socijalnih stanova.

Silovanje

Zlostaljao devojku, dobiće socijalni stan?! | Foto: A. Dimitrijević

 

Iako je i na saslušanju kod istražnog sudije priznao da je devojku (23) iz Kladova držao zatočenu i dovodio joj više klijenata sa kojima je morala da ima seks istovremeno, usled čega je nesrećna žena zadobila teške telesne povrede, on

Na spisku i osuđenik za krađe
Na spisku za trajno rešenje stambenog problema nalazi se takođe i Sinaver M. (31), koji je sredinom oktobra ubo nožem u vrat svoju devojku S. H. (14) u naselju Višnjica zbog sumnje da ga vara. Nakon hapšenja je sve negirao tvrdeći da je S. H. napao izvesni Kiza, koji joj je nekada bio makro. Sinaver je inače pre dva meseca izašao iz zatvora, gde je odslužio kaznu zbog dela krađe, ali to nije prepreka za dobijanje stana.

sa tog spiska neće biti skinut i na proleće 2015. dobiće stan!


Naime, iako su gradske službe pokušale da ga skinu sa tog spiska, partneri iz EU, koja finasira izgradnju ovih stanova, objasnili su im da krivični dosije ne spada u kriterijume za ovu dodelu, te na osnovu toga ne može ni biti skinut sa spiska!? Đogaj, rodom iz Prizrena sa prebivalištem u Beogradu, raseljen je u aprilu prošle godine iz “Belvila” zajedno sa još 486 osoba i nakon toga privremeno je smešten u takozvano mobilno naselje u Jabučkom ritu, gde je dobio „stambeni kontejner“.


Ostale romske porodice u naselju kažu da nisu ni iznenađene njegovim hapšenjem, te da je i njih, kao komšije, Đogaj takođe maltretirao. Stanovnici ovog naselja su Đogaja čak prijavili pre četiri meseca, jer je u svom kontejneru držao “za svoje potrebe” izvesnu Milojku (25), koju je oteo iz drugog naselja i čije troje maloletne dece je prebijao kako bi je zastrašio! Njen slučaj tada je rešio gradski Sekretarijat za socijalni rad, koji je spasao i sklonio na sigurno.

Međutim, kao korisnik projekta “Sagradimo dom zajedno”, koji finansira Evropska unija sa 3,6 miliona evra, a sprovode Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Gradom Beogradom, Kancelarijom visokog komesara za ljudska prava (OHCHR), Danskim savetom za izbeglice i Centrom za unapređenje stanovanja ugroženih socijalnih grupa, on se nalazi na spisku osoba iz “Belvila” kojima će biti obezbeđeno trajno stambeno rešenje.


- Upoznati smo sa slučajem Đogaja. Već smo kontaktirali sa našim evropskim partnerima, ali, kako nam je objašnjeno u neformalnom razgovoru, nemamo na osnovu čega da ga skinemo sa spiska za dobijanje stana. On je raseljeno lice sa Kosova, kao i iz naselja “Belvil”, i po tome zadovoljava sve kriterijume. U tim uslovima se nigde ne spominje ni trgovina ljudima ni da li je lice osuđivano, to jest da li ima krivični dosije kao uslov za dodelu stana, pa nemamo na osnovu kog propisa da ga skinemo sa spiska, kako nam je rečeno u evropskim institucijama. Ipak, u petak smo im uputili ponovo zvaničan dopis na tu temu - objašnjavaju za “Alo!” iz Grada Beograda.

Terao ženu na seks sa  više muškaraca odjednom
Đogaj je uhapšen zajedno sa Robertom R. (24) u akciji beogradske policije. Podsetimo, Robert je svoju suprugu (23) najpre doveo iz Kladova u Beograd i primoravao je na uličnu prostituciju od avgusta do oktobra ove godine u parku kod Ekonomskog fakulteta. U međuvremenu se dogovorio sa Đogajem da nesrećnu ženu on “preuzme” kako bi joj “pronašao mušterije” koje će za seks plaćati više od 1.000 dinara. Đogaj ju je zaključao u iznajmljenu kuću u Krnjači i nudio je za grupni seks po ceni za 9.000 dinara. Izmučena žena uspela je da prijavi sve policiji tek kada je sa teškim telesnim povredama primljena u bolnicu. Njen muž i Đogaj su priznali krivična dela.

Poslednji komentari
  • Mića Vreme: 29.10.2013 07:54h

    Ja imam jedno jednostavno pitanje: Zašto on nije u zatvoru? Zar to nisu krivična dela? A stan neka dobije od EU za 10 godina kada izađe, ako su već rešili da mu daju.

  • Daizy Vreme: 29.10.2013 17:26h

    Slazem se Micom...Zasto je takav covek na slobodi , to je glavno pitanje?

  • ljilja Vreme: 29.10.2013 20:23h

    I ja se slazem sa Micom,ovog treba u samicu,i isto maltretirati kao i on jadnu devojku,al bas isto mu radit,a posle nek ide u EU.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP