Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VICEPREMIJER VUČIĆ PORUČIO IZ GRAČANICE:

Srbija želi mir, ali ne zaboravlja svoj narod!

Autor: S. Vojinović | 08.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Gračanici da je njegova poruka Albancima da Srbi žele mir, pregovore i razgovore, ali i da Srbija nikad neće zaboraviti na svoj narod, a posebno ne onaj na Kosovu i Metohiji.

Vice premijer Vučić u Gračanici

Vice premijer Vučić u Gračanici

Uđeš, izađeš i gotovo


Vučić je posle Božićne liturgije u manastiru Gračanica rekao da, kada je ulazio na Kosovo, niko mu nije tražio nikakve papire.
- Lepo sam ušao, tako ću i da izađem, kao i svaki put - dodao je vicepremijer.

Obraćajući se okupljenim građanima, on je kazao da položaj srpskog naroda nije nimalo lak, navodeći kao primer razbijanje ćiriličnih tabli u Vukovaru i kamenovanje Srba u Đakovici pre dva dana. Na sve to, kako je istakao, Srbija i Srbi reaguju mirno i uzdržano ne zato što su slabi, već zato što su jaki i žele da ojačaju poziciju srpske države i naroda u svetu. Komšijama Albancima on je uputio poruku da Srbi žele mir, da razgovaraju i pregovaraju, te da oni koji su protiv pregovora i razgovora šalju lošu poruku.


- Ne znam šta drugo mogu da rade i šta je bolje od pregovora i razgovora, ma kako teški bili. Mi ćemo i ubuduće želiti da pregovaramo. Srpska država nije mala, niti slaba, ni za potcenjivanje, niti će ostaviti svoj narod - kazao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić


On je naveo da Srbija za razliku od drugih nikome ne preti, da su Srbiji potrebni mir, blagostanje i nova radna mesta i dodao da je razgovarao sa sveštenstvom i sa srpskim prvacima na Kosovu i Metohiji da se što više ljudi zaposli, da se završi bolnica u Gračanici, otvori odeljenje Poljoprivrednog fakulteta u tom mestu, otvore nova radna mesta i pogoni i u drugim opštinama.

- Obećavam da ćemo složno i zajedno sa vama raditi na tome da živite bolje, da možete da školujete svoju decu, da pomognete da se izbore za svoj posao i da mogu da imaju neuporedivo bolju budućnost - poručio je on.
Proslavi Božića u Gračanici pored Vučića prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Rodić i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Vučić za berićet!
 

Vučić je Badnje veče proslavio u Prolom banji i juče je pre odlaska u Gračanicu, po starim srpskim običajima, bio položajnik ove banje.
- Prvi potpredsednik Vlade Srbije je prihvatio poziv Prolom banje da bude položajnik. Očekujemo da nam godina bude berićetna, sa još većim brojem gostiju, naročito inostranih. Očekujemo da će i našoj opštini Kuršumlija krenuti nabolje - izjavio je direktor banje Zlatko Veljović.

Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 08.01.2014 07:35h

    Boze sachuvaj ...pa zaboravio si svoj narod na Kosovu i gurnuo ih Tachiju.Kako te nije sramota da ides u Grachanicu,a 1300 manastira si poklonio Tachiju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP