Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVOJ NA SVOME

Srbin dao otkaz u
Majkrosoftu i napravio milione!

Autor: 24sata | 23.11.2012 - 10:17:00h | Komentara: 6

Branko Milutinović napravio je neočekivan potez za koji se ispostavilo da je sjajan za njegovu karijeru. Dao je otkaz u Mikrosoftu, i uspešno osnovao sopstvenu firmu, penosi 24sata.rs.

Branko Milutinović

Branko Milutinović | Foto: Đorđe Kojadinović

- Dao sam otkaz u Majkrosoftu 2009. godine, usred ekonomske krize, i svi su nam govorili da smo ludi što smo napustili sjajne poslove i odrekli se dobre zarade - priča Milutinović. 

Uprkos tome što su svi mislili da je ovakav postupak neverovatno pogrešan, pa i koban po njegovu karijeru, danas je Brankov ''Nordeus'' jedna od najbrže rastućih evropskih kompanija u oblasti kompjuterskih igrica i partner Fejsbuka.  Za godinu dana, od 2010. do 2011, prihodi ''Nordeusa'' su, prema podacima APR-a, povećani više od 15 puta, a neto dobit je sa oko 18 miliona dinara porasla na oko 330 miliona dinara!

- Sad je trend da dobri inženjeri ne samo da ostaju u Beogradu, nego imamo i ljude koji se vraćaju u Srbiju, čak i sa Kembridža - navodi Milutinović, s kojim u kompaniji radi oko 80 ljudi. 

Poslednji komentari
  • Lidija Milutinovic Savic Vreme: 23.11.2012 12:06h

    Bravo rodjace....

  • Miroslav Vreme: 23.11.2012 12:51h

    Pa država da je normalna i da razmišlja angažovala bi najbolje programere i pomogla istim da naprave igricu za svetsko tržište npr. simulaciju fudbala jer isto to tržište vapi za još 1 igrom tog tipa pored EA sportsa i Konamija koji su se zbog nepostojanja konkurencije "opustili" u pravlenju kvalitetnog fudbala. Ako bi se napravila kvalitetna igra zarada od nekoliko stotina miliona evra bi postala realnost pa bi ista ta država i njeni građani imali velike koristi od toga a o pozitivnom marketingu za zemlju da ne pričam.

  • Goran Vreme: 23.11.2012 13:35h

    Drzava treba da angazuje ovog i slicne programere da naprave kvalitetan sotwere za javna preduzeca, umesto da placa nekoliko destina miliona evra za inostrani softwer koji je potpuno ne uskladjen sa nasim zakonskim normama i realnim potrebama, i to naravno sve bez javne nabavke.

  • Pedja Vreme: 23.11.2012 13:52h

    Svaka cast momci.

  • Marija Vreme: 23.11.2012 14:24h

    Super! Treba ostati u Srbiji, stvoriti uslove za život i rad. Uzor nam može biti Austrija. Prodaju svoju kulturu, hranu, običaje, imaju visok standar, uređenu infrastrukturu. Seoska domaćinstva su uređena, ljudi žive na planinama, bave se poljoprivredom, stočarstvom i turizmom. Pomognimo i Kosovo. Obnovimo našu kulturnu baštinu tamo, pomozimo Srbe na Kosovu, bez obzira na sadašnju situaciju. Srpski jezik, školstvo...mora biti na Kosovu i Metohiji zastupljeno jednako kao i Albanski. Srbija mora biti ponovo sretna i željena zemlja. Mislim da će i stranci investirati kod nas.Sretno Srbijo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP