Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STIŽE POMOĆ ZA PORODICU RADIŠIĆ POSLE PISANJA „ALO!”

Srbin iz Ciriha plaća struju majci i ćerki koje žive u mraku!

Autor: R. Briza | 04.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Teška sudbina samohrane majke Radovanke Radišić iz Kovina, koja sa obolelom ćerkom Bojanom (17) mesecima živi bez struje zbog duga od 22.300 dinara, istovremeno kada se većim dužnicima ne isključuje struja, pogodila je mnoge građane Srbije, a Vojkan Koki Ivljanin, Srbin koji sa porodicom živi u Cirihu, odlučio je da izmiri sva njihova dugovanja EPS-u i vrati im svetlo u dom.


Vratili ste mi svetlost u život

Radovanka Radišić ima samo reči hvale za dobrotvore koji su se javili redakciji “Alo!“ kako bi joj pomogli da isplati dug za struju.
- Zahvaljujem se ljudima dobrog srca koji mi vraćaju nadu i veru u bolje sutra. Doneli ste mi sreću. Vi ste vratili svetlost i radost u moj život - kaže Radovanka Radišić, koja mesecima živi u mraku jer su joj zbog duga isključili struju, a od malih primanja mora da izdržava bolesnu ćerku.

- Odlučio sam da pomognem porodici Radišić. Stupiću u kontakt sa majkom i uzeti sve podatke kako bih celu sumu mogao da uplatim na račun koji mi ona bude izdiktirala. U Cirihu redovno čitam srpske novine. Kada sam pročitao tekst u „Alo!“ o majci i ćerki koje mesecima žive u mraku zbog 22.300 dinara, nisam mogao da verujem šta se dešava ljudima koji nemaju. Neko im je isključio struju zbog, uslovno rečeno, malog duga, a da s druge strane električnu energiju imaju neki milionski dužnici. Pogodila me je i sudbina majke, koja neguje bolesno dete u mraku – iskren je Ivljanin.


Podsetimo, kako je „Alo!“ juče objavio, Radovanka sa ćerkom vrlo teško živi od 2008. godine, otkako je njen suprug preminuo. Morala je da pančevačkom PIO fondu dokazuje da joj je dete od rođenja bolesno kako ne bi izgubila pravo na tuđu negu i pomoć. Kada joj je isključena struja jer nije bila u mogućnosti da je plaća, obraćala se svim nadležnima i molila da joj dozvole da dug otplati na rate, ali su to u EPS-u odbili. Jesen je tu, noći su hladne, a njih dve se dovijaju za malo toplote čak i tako što greju vodu na suncu, kad ga ima, kako bi se okupale.
Poslednji komentari
  • mare Vreme: 04.10.2014 13:37h

    Kovin je zadnja rupcaga na svetu. U EPSU rade cele familije ,sve pozaposljavano bez ikakvih konkursa(neki imaju i dosijee debljine enciklopedije u policiji). A socijalno ...e pa rec koju bi uporebio bojim se da ne bi bila objavljena....E da a policiju mozete sresti svakim danom u bivsoj kafani lovac(ne znam trenutno ime)...Lako ce te naci kafanu samo na parkingu potrazite policijski pezo....

  • Lola Vreme: 04.10.2014 15:41h

    U Grckoj (bilo je u emisiji "Sve za ljubav") i ostalim evropskim zemljama, gde MI HRLIMO, takvima, u ovom slucaju EPS-u se pise krivicna prijava zbog iskljucenja struje gde je:maloletno dete, stari, bolesni .... kojima su primanja ispod proseka... I PO NASEM USTAVU, OVO JE NEUSTAVNO - USKRACUJE SE ELEMENTARNO PRAVO NA ZIVOT ! SVI, KOJIMA SE DESAVAJU TAKVE STVARI, TREBAJU NACI DOBROG ADVOKATA I SUDSKI GONITI INSTITUCIJE, citaj EPS. ISTO SE ODNOSI I NA BANKE (krediti - kamate -nameti). SVI KOJI SU TUZILI (banke je dobilo preko 800 gradjana, SAMO STO SE O TOME CUTI JER JE MEDIJSKI MRAK) - DOBILI SU. SVAKA CAST "ALO", STO STE IZASLI IZ KLISEA MEDIJSKOG MRAKA I POLAKO POCINJETE DA IZNOSITE ISTINU.

  • Rade Vreme: 04.10.2014 19:02h

    Lepa vest je da Bojana i Radovanka vise nece biti u mraku, novac za izmirenje duga u celosti urucen im je jutros od strane anonimnog donatora. Srbija ima dosta ovakvih slucajeva, lepa vest je da postoje humani ljudi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP