Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JAVNO ISPROZIVAN

Srbin izazvao seks skandal u Americi!

Autor: Jutarnji list / Blic | 20.10.2013 - 10:58:00h | Komentara: 3

Medijski seks skandal uzburkao je početkom ove nedelje američku naučnu javnost, a u centru bure se našao Bora Živković, naučnik koji je u SAD emigrirao iz Beograda, pre više od 20 godina. Živkovića, inače urednika uglednih naučnih časopisa, nekoliko saradnica je optužilo za seksualno uznemiravanje.

Bora Živković

Bora Živković

Početkom nedelje Monica Birn, saradnica u naučnom časopisu “Scientific American”, u kom je Živković urednik, objavila je da je on u susretu s njom pre godinu dana naveo razgovor na seks, tako što joj je nekoliko puta napomenuo kako je on “vrlo seksualna osoba”.
Na svom blogu Živković je priznao krivicu u ovom incidentu i izvinio se, napisavši kako ga je “sramota zbog ovoga”, ali i da se sličan incident “nije ponovio nakon toga“.
Međutim, nekoliko dana nakon istupa Monike Birn, sa svojim svedočanstvom se javila i Hana Voters, još jedna blogerka istog časopisa, koja je imala iskustva sa urednikom Živkovićem. Ona je napisala da bi ga “prepoznala po ponašanju čak i da ga Birne nije imenovala, jer je i sama prošla kroz istu stvar s njim.
Naime, kako piše blogerka, nakon iskazivanja prvog interesovanja za njezin rad, Živković bi brzo usmerio razgovor na seks, pa ju je jednom prilikom nakon što su proveli veče u baru, pozvao da ga otprati do hotela. Seksa ili neprimerenog dodirivanja nije bilo, napominje ona, već je sve bilo “između redova”.

Dobrovoljno dao ostavku
Skandal je toliko uzbudio američke naučne krugove da je Živković sredinom ove nedelje “dobrovoljno dao ostavku” na mestu člana uprave ScienceOnline.com, gde je jedan od osnivača. Što se tiče pomenutog magazina, mediji prenose kako je taj časopis istraživao prvu optužbu još pre godinu dana, ali nisu objavili nameru otpuštanja Živkovića.
Na dan kada je dao ostavku, na svom Tviter profilu Živković je napisao: “Nema potrebe da se branim. Svaka čast Moniki Birn i Hani Voters što su imale hrabrosti da istupe. Žao mi je. Učim.”

Dan ranije prijateljima koje je izbneverio poručio je na ovoj društvenoj mreži: “Razumem zašto, žao mi je, nedostajaćete mi”.

Iz Beograda emigrirao 1991. godine
Bora Živković je rođen u Beogradu i bavio se dresurom konja i karateom, i studirao vetirinarstvo. Nedelju dana pre izbijanja rata 1991. godine emigrirao je u SAD, gde je magistrirao i 1998. godine dobio američko državljanstvo.

Od dolaska u SAD živi u Severnoj Karolini, oženjen je i ima dvoje dece, sina Davida (17) i kćerku Rut (14).
Nakon izbijanja skandala, Živković je na svom blogu objavio izvinjenje u kom piše kako “nije smeo da deli svoje lične probleme” s Monikom Birne, i kako se na taj način nije ponašao nikada pre ni posle. Upravo taj stav izazvao je dodatne reakcije nakon što se sa svojim iskustvom javila Hana Voters.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 20.10.2013 12:18h

    ALO,BRE..oko cega te kokice prave problem.Covek pitao,nisu dale i gotova prica. SUVA kultura,. Sta, trebao je motkom da ih mlatne,ili samarom i uzme ono za sta je kulturno pitao..,a ne posle*nabedjene* da mu kazu...-*sto nisi pitao,dala bi ti*..jok more,kako bi u Americi postale slavne nego da se zakace na nekog slavnog i poznatog...Ej,a covek javno priznaje..jos se izvinjava zbog toga sto je pitao...najjednostavnije pitanje na svetu...-Hocemo ili ne... ma grozno.Vala i ta Amerika

  • marlen Vreme: 20.10.2013 16:28h

    VI AMERIKANCI STE OMETENI U RAZVOJU TO JE CINJENICA..ZAR SAM RAZGOVOR NA BAZI SEKSA JE ZLOCIN..COVEK IMA AFINITETE PREMA SEKSU I STA SAD...BOZE SACUVAJ OKO CEGA SE PRAVI SENZACIJA.....A VASI MAKROI SE UBISE OD PARA PODVODECI AMERICKE DEVOJKE I DROGIRAJUCI IH...SRAM VAS BILO USPESAN SRBIN PA HAJDE DA GA PROVOCIRAMO...SADA STE VI NJEGA UZNEMIRILI I PSIHICKI UNISTILI...TREBA DA VAS TUZI...FUJ KAKVA NACIJA...PA STA AKO JE PRICAO..PA AKO JE I BILO SEKSA GOSPODJA SIGURNO KOD KUCE NEMA DOVOLJNO ONOG STO JOJ TREBA...CINJENICA DA AMERIKANKE LEGNU SA SVIMA KOJI IM NAMIGNU..TAKO DA OVO STO SE PISE JE NAJVECA GLUPOST...POGOTOVO ODRASLE OSOBE...HAHAHAHAHAHAHAAAA....AJDE BRATE BORO SAMO NAPRED.....hahahahahahahahahahahahahahahahaaa

  • ljilja Vreme: 21.10.2013 02:16h

    Posle večeri provedene u baru seksa ili neprimerenog dodirivanja nije bilo kaže blogerka. Pa šta mislite možda je u tome problem što ničeg nije bilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP