Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNO!

Srbin uklesao
imena terorista!

Autor: Svetlana Vojinović | 15.01.2013 - 20:48:00h | Komentara: 16

Imena poginulih albanskih terorista na spomeniku koji su pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe postavili u Preševu uklesao je Srbin iz Vlasotinca, otkriva „Alo!“. Policija je već razgovarala sa ovim preduzetnikom i on će biti procesuiran zbog podrivanja ustavnog poretka!

Naš izvor iz vrha vlasti u Beogradu kaže da se najpre sumnjalo da je deo spomenika izrađen u Nišu, ali da su naknadnom istragom utvrdili da se radi o kamenorescu iz Vlasotinca srpske nacionalnosti (ime poznato redakciji).

Prst u oko: Spomenik pripadnicima OVPMB-a u Preševu

Spomenik pripadnicima OVPMB-a u Preševu | Foto: RAS

 
- Sam spomenik je izradio jedan Albanac iz sela Oraovica, kraj Preševa. Međutim, kako on nije mogao da iskleše imena terorista koji su poginuli u napadima na policiju i vojsku 2000. i 2001. godine, deo spomenika, odnosno ploču, tokom noći su kamionom odvezli u Vlasotince kod jednog Srbina koji ima kamenorezačku radnju. S njim su nekoliko dana ranije stupili u kontakt i ponudili mu nekoliko puta veću sumu nego što je uobičajeno za takav posao. Kada je policija sve to otkrila, otišla je kod njega, on je sve to priznao i protiv njega će biti pokrenut postupak zbog podrivanja države i ustavnog poretka - objašnjava sagovornik „Alo!“.
U međuvremenu, nadležni u Preševu imaju rok da do ponoći sami uklone spomenik, a ukoliko to ne učine, država će ga srušiti.
- Opština Preševo je pre nekoliko dana dobila rešenje inspekcije da u roku od pet dana sama ukloni spomenik jer je postavljen bez dozvole. Taj rok ističe sutra u ponoć. Dakle, ako se opštinske vlasti ogluše o ovu odluku, na teren će izaći građevinska inspekcija zajedno sa komunalnom policijom da spomenik sruši. Zbog napete situacije u takvim slučajevima, biće prisutni i pripadnici MUP-a i reagovaće ako je potrebno. Niko neće moći da se igra sa državom - priča naš sagovornik.

Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe

Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe | Foto: Beta

Ivica Dačić, premijer Srbije, izjavio je još pre dve nedelje da će spomenik pripadnicima OVPBM-a u Preševu biti uklonjen do 17. januara, za kada je u Briselu predviđen nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a pre dva dana uklanjanje spomenika najavio je i prvi potpredsednik vlade Aleksanadr Vučić. 


Juče je reagovao i Veljko Odalović, generalni sekretar vlade. On je kazao da su „državni organi već preduzeli određene mere i dali instrukcije za postupanje lokalne samouprave“. Prema njegovim rečima, postoje krugovi i pojedinci koji „žele da održe kontinuitet nestabilnosti na tom delu teritorije Srbije i priželjkuju nove incidente, sukobe i probleme“, ali, kako kaže, „glas razuma koji dolazi iz međunarodne zajednice govori o tome da se neće dozvoliti izazivanje nove krize i problema“.
- Država je u obavezi da reaguje jer se njeni zakoni i propisi na njenoj teritoriji moraju poštovati. Pomalo je euforično da albanski odbornici sa juga Srbije traže podršku na stranama na kojima je neće dobiti. Njihovo obraćanje Prištini, Albaniji, nekim zemljama koje su jednostavno van mandata da o tome odlučuju je nešto što govori o tome da i oni traže određenu izlaznu strategiju - istakao je Odalović. 
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 15.01.2013 21:37h

    sad se istresajte na kamenoresca koji zivi od toga,a sta sa onima koji su inicijatori spomenika?

  • мирослав Vreme: 15.01.2013 22:43h

    Оставите човека на миру. Један други каменорезац изјавом да је Србија спремна на разговоре о чланству Косова у УН-у, уклесао је име косовске државности за вијеке вијекова.

  • Dada Vreme: 16.01.2013 00:03h

    e pa ovo je stvarno smešno, sad kriv kamenorezac i njemu prijava... a ovi što su ga postavili???

  • nesha Vreme: 16.01.2013 07:44h

    Ma da, za sve je odgovoran Pera lozac

  • Patriotizam Vreme: 16.01.2013 09:09h

    Toliko o patriotizmu Srba! Toliko o prici da je Kosovo "dusa" Srbije....! Moral, etika, postenje......sta to bese?????????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP