Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SASLUŠAVANJE SVEDOKA

"Srbomrsci" na saslušanju protiv lidera SNP "Naši" Ivana Ivanovića

Autor: Blic | 16.04.2014 - 11:59:00h | Komentara: 1

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas će biti saslušano petoro od trideset javnih ličnosti, koje su se pre mesec dana pojavile na spisku najvećih srpski "srbomrzaca". Spisak je sastavio SNP "Naši", a njihov lider Ivan Ivanović koji je zbog toga uhapšen, pušten je iz pritvora pre nekoliko dana da se brani sa slobode.

Ivan Ivanović

Lider pokreta SNP Naši Ivan Ivanović | Foto: FoNet

Saslušanja se odvijaju iza zatvorenih vrata i javnost je isključena.
Poziv za današnje saslušanje dobili su glumica Mirjana Karanović, pevačica Jelena Karleuša, psiholog Žarko Korać, političar Ivan Vejvoda i direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević.
Kako "Blic" saznaje, Mirjana Karanović je došla u tužilaštvo u 10 sati, a nakon saslušanja nije želela da daje izjave novinarima.

Karleuša u Turskoj
Pevačica Jelena Karleuša nije se pojavila na današnjem saslušanju u 11 sati, a kako "Blic" nezvanično saznaje, izostala je jer se trenutno nalazi u Turskoj.

Korać, Vejvoda i Pavićevićeva trebalo bi da se pojave u 12, 13 i 14 sati.
Pored njih na spisku su se našli: Nikola Đuričko, Goran Marković, Svetislav Basara, Biljana Srbljanović, Miša Brkić, Jovan Bajford, Gorčin Stojanović, Latinka Perović, Branko radun, Dragomir Anđelković, Petar Luković, Vladimir Arsenijević, Veran Matić, Nataša Kandić, Srđa Popović, Teofil Pančić, Sonja Biserko, Miljenko Dereta, Jelena Milić, Mirko Đorđević, Srbijanka Turajlić, Milovan Drecun, Nenad Lj. Stefanović, Svetlana Lukić i Nebojša Krstić.
Oni će narednih dana takođe biti saslušani.
Podsećamo da je Pokret "Naši" objavio spisak "30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima". Na spisku organizacije nalaze se glumci, reditelji, pisci, politički analitičari.
Kako se navodi u saopštenju, cilj objavljivanja spiska je "ukazivanje javnosti na sve one koji u društveno-kulturnom prostoru Srbije nekažnjeno šire govor mržnje prema srpskom narodu i čine teška krivična dela diskriminacije i širenja verske, nacionalne i etničke mržnje i netrpeljivosti, a nikada do sada nisu izvedeni pred lice pravde".
Pokret je naveo da najveći broj ljudi sa spiska direktno finansiraju SAD i druge zapadne država, ali da su "često njihovi otvoreno antisrpski projekti finansirani i od same države".
Zbog spiska reagovali su brojni zvaničnici koji su ovakav postupak najoštrije osudili.
Ustavni sud Srbije je 14. decembra 2012. godine odbacio predlog republičkog tužilaštva da se zabrani rad udruženja "Naših" iz Aranđelovca, zbog delovanja usmerenog na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenja Ustavom zajamčenih prava i izazivanja nacionalne, verske, rasne i seksualne mržnje i diskriminacije.
Sud je obrazložio da je meru zabrane te organizacije moguće izreći tek kada se pouzdano utvrdi da sve prethodno preduzete mere nadležnih državnih organa nisu sprečile kontinuirano delovanje udruženja i njegovih aktivnosti usmerenih na ostvarenje Ustavom zabranjenih ciljeva.
Taj pokret je u decembru 2012. godine zatražio da državni organi zabrane rad osam medija u Srbiji zbog "opravdane sumnje da su finansirani prljavim novcem albanske i hrvatske mafije". Mesec dana ranije tražili su zabranu jednog broja nevladinih organizacija, čiji je rad takođe okarakterisan kao "antisrpski".
Poslednji komentari
  • biljana Vreme: 16.04.2014 12:10h

    ovaj covek je potpuno beznacajan i svako pisanje o njem je propaganda njega i njegove minorne organizacije. takvi kao on samo na ovakav naci mogu sebe da dovedu u vezu sa ovim velikim ljudima stice se utisak kako je on na istom nivou sa ljudima koji nikada sa njim ne bi kafu popili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP