Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR VUČIĆ ZAPRETIO MINISTRU PRAVDE:

Sredi advokate ili letiš iz Vlade!

Autor: Ekipa Alo! | 25.12.2014 - 20:00:00h | Komentara: 14

Ministar pravde Nikola Selaković dobio je ultimatum od premijera Aleksandra Vučića da do Nove godine, reši problem sa advokatima ili da počne da kupi stvari iz kabineta!

Skidaj mi  advokate s vrata ili ništa od paketića za novaka!

Skidaj mi advokate s vrata ili ništa od paketića za novaka! | Foto: Nenad Đorđević

Kako “Alo!” nezvanično saznaje od izvora bliskog ministru, Selaković je već mesecima u agoniji, i to ne samo zbog posledica koje nerad advokata ima po društvo i pravosuđe, već i zbog činjenice da se nalazi između čekića i nakovnja!


- Rečeno mu je da odblokira pravosuđe do 1. januara ili više neće biti ministar. Vučić je već poludeo od problema u koji su celu državu doveli advokati i naredio mu je da stavi tačku na to pitanje. Doduše, kako stvari stoje čak i ako u tome nekako uspe, ipak od februara, kada je planirana rekonstrukcija Vlade, neće više biti nadležan za pravosuđe. Pritisci se na njega vrše već neko vreme. Do sad je tri osobe dolazilo u ministartvo i o svakoj od njih se govorilo kao o budućem ministru pravde - kaže naš izvor i dodaje da je Selaković već totalno pogubio živce i da mu je i samom muka od problema sa kojima se suočava.

- Naravno, i Nikola zna da neće biti izbačen iz Vlade jer u SNS nema baš toliko kvalitetnih kadrova za bacanje, pa se spekuliše da bi mogao da dođe na mesto Kori Udovčki, koja takođe nije odradila posao kako treba i viđena je van Vlade posle rekonstrukcije - zaključuje naš sagovornik.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo sa ministrom pravde koji je do zaključenja ovog broja ostao nedostupan. Umesto njega, na pitanje da li je tačno da mu je mandat oročen do Nove godine, odgovorili su iz Ministartsva pravde.
- Sada ne možemo ništa da kažemo o tome. Čekamo da se završi današnji, šesti po redu, sastanak takozvanog stručnog tela satavljenog od predstavnika advokata i Ministartva pravde na kome će se razgovarati o izmenama zakona. Posle toga znaće se više o mogućem prekidu protesta - rečeno nam je u tom Ministartvu.

Upropastili  mu 2014: Advokati  u štrajku

Upropastili mu 2014: Advokati u štrajku | Foto: Vesna Lalić


Inače, nervoza je prisutna i kod samih advokata koji već neko vreme pokazuju priličnu neslogu oko nastvak štrajka. Kako saznajemo, njihovi predstavnici su se umalo potukli u kabinetu ministra pravde, jer jedni žele da teraju do kraja, dok su drugi spremni za komprimis. Tako Slobodan Šoškić, predsednik Advokatske komore Beograda, za “Alo!” kaže da ne zna šta je premijer Vučić odlučio, ali je jasno da se juri kraj godine kako bi protest advokata bio završen.

- Ne žuri se samo Vučiću, žurimo i mi advokati. Sada se nalazimo u takvoj situaciji koja obećava mogući rasplet – kaže Šoškić i dodaje da može da ispadne savim realno da 31. januar bude kraj protesta.

- Takva odluka mogla bi da se po hitnom postupku provuče kroz parlament, jer trpe svi – pravosuđe, građani i advokati – kaže on. A za razliku od njega, Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije pokazuje više skepse i tvrdi da ništa nije gotovo dok se ne potpiše.

- Da li to mora da se završi do kraja godine ili ne, mi ne znamo, jer nismo razgovarali sa premijerom. On to nama nije rekao. Ne mogu da ulazim u emotivni status ministra Selakovića, jer je to promenjiva kategorija. Sa njim je dosad odnos bio „toplo- hladno“ i zbog toga sam rekao da ne želim da se viđam sa njim zbog nedžentlmenskog ponašanja - kazao je on.
Poslednji komentari
  • MARSOVAC Vreme: 25.12.2014 20:41h

    Pa da su ADVOKATE kao nemocni PENZIONERI KOJI CE JEDINI DA PLATE CEH OVOJ vladi on bi ih sredio vec odavno! Ali kod njih nece da moze!

  • NS Vreme: 25.12.2014 21:04h

    I treba tako, ako je nesposoban, onda neka pakuje kofere. Napokon da na vlast dodje neko odlucan i spreman da se potrudi za ovu zemlju i treba ga podrzati.

  • M.Markovic Vreme: 25.12.2014 21:39h

    - Strajk advokata definitivno nije spontan i nije mu pravi uzrok uvodjenje notara. - Cilj je odugovlacenje vec spremnih sudskih postupaka protiv nekih velikih 'tajku- na' a pocetak rada notara odn. njihove tarife su samo dobrodosla slucajnost. - Jedina institucija koja treba da ima pravo davanja, periodicne provere, zamrzava- nja i oduzimanja licenci za bavljenje advokatskim poslom treba da bude Ministar- stvo pravde - u saradnji sa odredjenim sluzbama MUP-a. - Nikakva 'komora' (citaj: kamora) ne treba da ima ovlascenja za davanje i oduzim- anje advokatskih licenci nego treba da funkcionise iskljucivo kao strukovno udruze- nje - za razmenu iskustava i predlaganje izmena i dopuna raznih zakona.

  • ja Vreme: 25.12.2014 22:49h

    E, konacno pravi potez! Ne ulazim u to da li su advokati u pravu ili ne ali je zaista vreme da se to resi.Ili da neko drugi resi.Svaka cast na ovom potezu Vucicu! Sad je na redu ministar prosvete.

  • Zoki Vreme: 25.12.2014 23:23h

    Pa valjda treba da sredi notare koje je uveo i stavio narodu na grbacu. Narod kome smanjuju plate i penzije treba da placa takse kao da zivi u Los Andjelesu, a ne u Srbiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP