Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRAVDA

Srpkinja dobila Hrvatsku u Strazburu

Autor: Tanjug | 13.06.2014 - 12:52:00h | Komentara: 1

Sud u Strazburu presudio je u korist Ane Jelić iz Siska, čijeg je supruga, srpske nacionalnosti, u novembru 1991. godine uhapsila hrvatska policija i zatim ubila. Evropski sud za ljudska prava u Strazburu presudio je u korist Ane Jelić iz Siska čijeg je supruga, srpske nacionalnosti, u novembru 1991. godine uhapsila hrvatska policija i zatim ubila.

Hrvatska zastava

Hrvatska zastava | Foto: FoNet

U slučaju "Jelić protiv Hrvatske" Sud je zaključio da je prekršen član Evropske konvencije o ljudskim pravima i odredio da Hrvatska mora da isplati Ani Jelić 20.000 evra odštete i 1.000 evra sudskih troškova.
Sud smatra da hrvatske vlasti nisu sledile verodostojne tragove o identitetu odgovornih počinilaca ubistva, prenosi Radio Slobodna Evropa.
U presudi se priznaju teškoće u istraživanju tog slučaja - postojali su navodi o velikom broju ciljanih nestanaka i ubijanja civila srpskog porekla na području Siska, a dve osobe koje su posle identifikovane kao glavni osumnjičeni bile su na važnim položajima.
Radi se o Đuri Brodarcu i Vladimiru Milankoviću, tokom rata načelniku sisačko-moslavačke policije, odnosno njegovom zameniku, protiv kojih je tek 2011. godine podignuta optužnica.
Brodarac je umro nedugo nakon hapšenja, a Milanković je u medjuvremenu nepravosnažno osudjen na osam godina zatvora za ratne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u Sisku 1991. i 1992. godine.
Poslednji komentari
  • Kaja Vreme: 13.06.2014 17:38h

    Gospodo novinari - opismenite se! Pojam "dobila je" označava da joj nešto pripada. Dotična gospođa je dakle vlasnica Hrvaske?! Ako su nam već deca funkcionalno nepismena, bar bi u medijima morali da budu pismeni ljudi a ne da nam svojim zbrkanim rečnikom serviraju nebuloze.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP