Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBIĆI ĆE I NIKOLIĆA

Srpska omladina iz Hrvatske u poseti Srbiji

Autor: Tanjug | 05.04.2015 - 10:18:00h | Komentara: 0

Mitropolija zagrebačko-ljubljanska i ambasada Srbije u Hrvatskoj, u saradnji sa srpskim organizacijama SNV, SDF, SKD "Prosvjeta", SPD "Privrednik", organizuje putovanje srpske omladine iz Hrvatske u Beograd i Novi Sad, u periodu od 5. do 8. aprila 2015. godine.

turisti putovanje Foto Profimedia

Ilustracija | Foto Profimedia

Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije, grupa broji 40 osoba, starosti od 19 do 35 godina, iz različitih krajeva Hrvatske -Istočna Slavonija, Kordun, Banija, Lika, Dalmacija, Istra i Zagreb.

Planom putovanja predvidjeno je da predstavnici srpske omladine iz Hrvatske posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića i Odbor za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije.

Posetom navedenim institucijama, omladina bi imala priliku da se upozna sa radom Kabineta predsednika Republike i NSRS/Odborom, predstavi svoje ideje, ali i položaj i perspektive srpske omladine u Hrvatskoj, navodi se u saopštenju.

U saradnji sa Mitropolijom zagrebačko-ljubljanskom, planirana je poseta Patrijaršiji SPC i Sabornoj crkvi sv. Arhangela Miahila.

Takodje, planirane su posete Etnografskom muzeju i Muzeju Nikole Tesle u Beogradu, predavanje na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

U Novom Sadu, predvidjena je poseta Matici srpskoj, rodnoj kući bana Josipa Jelačića, poseta manastiru Kovilj, dodaje se u saopštenju.

U ovom segmentu posete, kako se dalje navodi, uspostavila bi se prirodna kulturno-istorijska veza Srba u Hrvatskoj sa maticom, kroz posetu navedenim institucijama kulture, ali i predavanjem o istorijskoj i vekovnoj ulozi Srba u Hrvatskoj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP