Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TV HRAM

Srpska pravoslavna crkva dobila televiziju!

Autor: Novosti | 06.01.2015 - 13:18:00h | Komentara: 0

Posle osnivanja petnaestak radio-stanica SPC, u četvrtak, na Božić, počinje emitovanje programa TV Hram. Pravoslavni vernici emisije će moći da prate samo putem interneta.

Voks Led Televizor 32885 W

Crkvene novosti uskoro na www.hram.rs

Prva crkvena televizija u Srbiji program će početi da emituje na Božić. Pravoslavni vernici emisije TV Hram moći će da prate samo putem interneta, i to na adresi www.tvhram.rs. Rad TV produkcije Hram počeće intervjuom sa arhiepiskopom beogradsko-karlovačkim i patrijarhom srpskim Irinejom, koji je i dao blagoslov za početak emitovanja televizijskog programa beogradsko-karlovačke arhiepiskopije.
Prema rečima protojereja-stavrofora Stojadina Pavlovića, direktora patrijaršijske upravne kancelarije i odgovornog urednika TV produkcije, program će posle Božića biti nastavljen intenzivno. On najavljuje saradnju sa elektronskim i štampanim medijima iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. TV Hram imaće i već utanačenu saradnju sa ruskim TV stanicama Soljuz i Spas i televizijama arhiepiskopije Grčke pravoslavne crkve.
- Namera nam je da osim crkvenih tema javnosti u zemlji i rasejanju predstavimo u najboljem svetlu događanja u glavnom gradu Srbije koja se tiču gotovo svih oblasti, od kulture, zdravstva, prosvete, obrazovanja, pa ćemo s tim u vezi ostvariti saradnju sa svim državnim institucijama, kako bi naši sadržaji bili što bogatiji, raznovrsniji i zanimljiviji - priča Stojadin Pavlović.

Četiri bačka radija

Na spisku radio-emitera sa dozvolom za lokalno emitovanje Eparhija bačka našla se čak četiri puta. Prema podacima objavljenim na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije, oni su osnivači četiri lokalne radio-stanice - Blagovesnik, Tavor, Slavoslavlje i Beseda.

Produkcija "Hram" će, prema njegovim rečima, ostvarivati i saradnju sa drugim eparhijama SPC u zemlji i rasejanju.
TV Hram prva je televizija, ali ne i prvi elektronski medij koji je osnovala SPC. Vernici već mogu da slušaju program čak 12 lokalnih radio-stanica i jedne regionalne.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP