Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JAD I BEDA

Srpske radnike u Sočiju varaju Srbi, posrednici za posao

Autor: P. V. | 16.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Valjevac Miloš Ranković (22) vratio se iz Rusije sa gradilišta 50 kilometara od Sočija praznih džepova i bolestan, pa optužuje posrednike iz Srbije koji su mu ugovorili angažman za prevaru jer je mesec dana, sa turističkim papirima, izrabljivan u varoši Veseloj.

Ostao bez para i  zdravlja: Miloš Ranković

Ostao bez para i zdravlja: Miloš Ranković

Kako priča, odlazak u Rusiju 28. novembra sa još nekoliko sugrađana ugovoren mu je preko čačanske agencije „Hey You“, uz obećanje da će u Sočiju kao prosti fizički radnici zarađivati 1.400 rubalja dnevno, te imati dobar smeštaj i tri obroka dnevno.


- Pasoše su nam uzeli da nam, kako su rekli, srede radne vize, a mi smo radili svaki dan odmarajući se u tom bunkeru, to jest nedovršenoj devetospratnici, u prostoriji koju je grejala plastična grejalica, bez prozora i vrata, kupatila i tople vode. Kao hranu smo dobijali bajat hleb, po jedno jaje, pirinač i makarone, ali ni to redovno – kaže mladić i dodaje da dnevnice nisu „ni videli“. Za prevaru su saznali tek nakon posete Rusa, predstavnika firme „Olimp stroj“, za koju su tamo radili.

- Taj čovek nas je pitao zašto želimo da idemo kući kada su nam urađene radne vize i kada je ta firma prebacila novac za naše dnevnice. Bilo nam je jasno da su nas naši posrednici prevarili. Za 14 dana, koliko sam mogao da radim, trebalo je da dobijem oko 50.000 dinara – priča Ranković. „Alo!“ je juče pokušao da kontaktira sa agencijom „Hey You“ i zastupnikom Dušanom Kukićem, ali se na dati broj telefona niko nije javljao.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP