Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA NA PROMOCIJI U HOTELU „MOSKVA“

Srpski kralj i vladika na engleskom o Rusiji!

Autor: R. Ćoralić | 30.04.2014 - 08:02:00h | Komentara: 2

Srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević još jednom je dokazao da i danas, 13 godina posle povratka u Srbiju, mnogo bolje barata engleskim nego srpskim jer je juče sa vladikom Jovanom Lipljanskim komunicirao na engleskom, i to ni manje ni više nego na promociji knjige “Vratiti se Rusiji” autora Leonida Rešetnjikova.

Episkop naučio engleski, al prestolonaslednik nije srpski

Episkop naučio engleski, al prestolonaslednik nije srpski | Foto: Rajko Ristić

Detalje razgovora nismo uspeli da čujemo jer je sala hotela “Moskva” bila prepuna, ali je prestolonaslednik pred početak promocije na engleskom nešto žustro objašnjavao vladiki, koji je sedeo pored njega u prvom redu.


Orden patrijarha


Patrijarh srpski Irinej juče je u Patrijaršiji SPC uručio Leonidu Rešetnjikovu, direktoru Ruskog instituta za strateška istraživanja, Orden Svetog cara Konstantina za “nesebično uloženi trud i zalaganje za jačanje veza srpskog i ruskog naroda”.

Inače, tokom promocije mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije oštro je kritikovao Mila Đukanovića, crnogorskog premijera, zbog uvođenja sankcija Rusiji i podsetio na zaveštanje Svetog Petra Cetinjskog.

- “Ko ne bio veran jednovernoj, jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3.000 puta od mene”. To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima i bilo bi dobro da i sadašnji predsednik Vlade Crne Gore pročita makar jednom ove reči u trenutku kada prvi put u istoriji zavodi sankcije Rusiji - rekao je Amfilohije i dodao da “bi bilo tužno i smešno da nije istinito”.

Ruska veza: Rešetnjikov i Radović

Ruska veza: Rešetnjikov i Radović | Foto: Rajko Ristić


Kritike na račun crnogorskog premijera, nazivajući ga izdajnikom, izneo je i autor knjige “Vratiti se Rusiji” Leonid Rešetnjikov, inače general, doktor istorijskih nauka i nekadašnji pripadnik obaveštajnih službi.

- Ako Amerika počne da upravlja Ukrajinom, to je veliki udarac, napad na Rusiju. Rusija je zaustavila Napoleona i Hitlera, a sada imamo treći napad i Putin sada traži mesto gde će se on završiti. Neki političari to ne razumeju, kao Đukanović. On je veliki izdajnik istorijskog sećanja našeg naroda. Nikada u istoriji srpski narod, a crnogorski narod je deo srpskog naroda, nije bio protiv Rusije. To je velika izdaja, za koju će odgovarati na Strašnom sudu - rekao je Rešetnjikov.

Tokom promocije, povremeno se moglo čuti “živela Rusija” i “živela Srbija”, a skup je završen rečima da “bez Rusije neće postojati ni Srbija”, uz podsećanje na slučaj Bugarske i njenog ulaska u Evropsku uniju.

- Evropa misli da je ona glava, a u stvarnosti je zadnjica, a Rusija je glava. Živela sveta Rusija i srpsko-rusko prijateljstvo - poručio je Mihail Degtjarov, deputat i zamenik predsednika Odbora za nauku i tehnologiju Državne dume Ruske Federacije. Za promociju knjige vladalo je veliko interesovanje, a u punoj sali hotela “Moskva” bili su i brojni predstavnici SPC.
Poslednji komentari
  • Живан Ваљ.Подгорине Vreme: 01.05.2014 19:00h

    Аутор Леонид Решетњески је замерио Њ.К.В Престоланследнику Александру II што је комуницирао на енлеском са Владиком Јованом Липљанским у хотелу " Москва ". Протоколно се Њ.К.В Престолонаследник обратио јавности наравно на еглеском поводом промоције књиге " Вратисе се Русији " и није никаква брука по готову када се тиче званичне црногорске владе као и страних страних журналиста. Друго ,неки неупућени стално нападају Престолонаследника да слабо говори српски , нити је смео да учи свој матерњи језик,по готову када су комунисти забранили повратак легитмном југословенском краљу Петру II и када је 1946.године одузето држављанство свим Карађорђевићима . Напоамињем Швеђани и Новежани су усвојила Јан Баптисте Бернадоте за заједничког краља 1918 године, није говорио шведски језик ,нити познавао шведску историју и културу а данас су две најбогатије земље у свету шведски краљ Карл xvi Густаф Бернадоте и норвешки краљ Пети.

  • Живан Ваљ.Подгорине Vreme: 02.05.2014 18:21h

    Моје извињење, Карл xiv Јохан (Jean Baptiste Bernadotte) је постао краљ Шведске-Норвешке 1818-1844.године. Иначе престолонаследник Александар II Карађорђевић и шведски краљ Карл Густаф xvi Бернадоте су даљи рођаци од енглеске Династије Виндсор. Живео Престолонаследник Александар II Карађорђевић.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP