Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRESTUP

Srpski sveštenik iznajmio crkveno tlo za džamiju!

Autor: Srna | 05.11.2014 - 17:40:00h | Komentara: 2

Mitropolija australijsko - novozelandska suspendovala je sveštenika Čedomira Videkanića zbog dozvole da se sala crkveno-školske uprave SPC u Melburnu privremeno pretvori u džamiju.

Suspenzija će trajati dok temeljnom istragom ne bude utvrđeno kako je to moglo da se desi, a u međuvremenu će jerej Dejan Milošević preuzeti sve administrativne i bogoslužbene dužnosti, saopšteno je iz Mitropolije australijsko - novozelandske.

"Svesni ozbiljnosti prestupa koji se desio kao rezultat lošeg upravljanja crkvenom imovinom, parohijski sveštenik protojerej-stavrofor Čedomir Videkanić suspendovan je sa svih bogoslužbenih i administrativnih funkcija u parohiji Svetog arhiđakona Stefana u Kizborou i Melburnskom namjesništvu Mitropolije australijsko-novozelandske", navodi se u saopštenju, koje je objavljeno na sajtu SPC.
Iz Eparhije ističu da je po kanonima pravoslavne crkve zabranjeno obavljanje verskih obreda drugih verskih tradicija u crkvenim i sa crkvom povezanim prostorima.
Zbog toga će 6. novembra u 13.00 časova episkop mitropolije australijsko - novozelandske Irinej osveštati salu u Crkvenoj opštini Sveti arhiđakon Stefan.
"Svaka insinuacija ili tvrdnja da su više instance, bilo mi lično, ili bilo koji sveštenik ili član Mitropolijskog Upravnog Odbora, znali za ovaj događaj ili ga odobrili, potpuno je lažna", navodi se u saopštenju, koje je potpisao episkop australijsko - novozelandski.
Beogradski mediji objavili su da su u crkvi Svetog arhiđakona Stefana u eparhiji Kisborou vladika Irinej i sveštenik Videkanić dozvolili da muslimani salu SPC-a, koju su sagradili tamošnji Srbi, pretvore u džamiju.
U medijima su objavljene i fotografije sale na kojima se vidi kako je unutrašnjost sale dekorisana muslimanskim zastavama.
 
Poslednji komentari
  • mia Vreme: 06.11.2014 01:21h

    Drago mi je sto smo se ja i moja deca krstila u Grckoj Crkvim.Mozda vam zvuci cudno ali nisam niposto htela da se krstimo tamo jer mi je taj pop CEDA toliko odvratam i pravi je ljigavko , samo kad bi mogli da ga vidite. Nije ni cudo sto radi sta hoce , pa njemu je tast barem tad bio neki Vladika / Neka crkva proceslja malo i n jegovog tasta jer mu on daje dozvole za sve. Crkva izgleda za plakanje. Narod daje toliko para i silne miliona ima a crkva je jos uvek nedovrsena unutra, nema freske samo par njih a on neszna stace sa silnim dupleksima po Adelaidu i sin lmu je isao u nasjkuplju privatnu skolu i to sved od njegove jedne male platice, To je jedan lopov nad lopovima. Treba ga zajedno sa tastom izbaciti napolje. To je jedan odvratan ljigavko od popa. Da pop CEDA kako ga zovu je jedna obicna lopurda.Nadam se da ce te ovo da objavite.

  • Драгомир Vreme: 06.11.2014 07:38h

    Бато,бизнис је бизнис!Ко има пара може да ради ша 'ће а ко нема пара ... изнајмљује.Корист?ОБОСТРАНА!Тако је и прадеда Хашима Тачија ИЗ КОРИСТИ прешао у ислам а био је поп.Узео име Јусуф и имао четири сина.Један од тих синова је деда Хашима Тачија.Дан данас постоји фамилија Даниловић са славом МИТРОВДАН коју и Тачи обележава!То ти кажем!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP