Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SASTAJU SE SRPSKI I KOSOVSKI BIZNISMENI U GRAČANICI

Srpski tajkuni osvajaju Kosovo!

Autor: Ivana Žigić | 08.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Srpski i kosovski privrednici sastaće se sutra u Gračanici, predvođeni prvim čovekom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom, saznaje „Alo!“. Put Kosova krenuće više od 70 domaćih privrednika, a dočekaće ih više od 40 kosovskih biznismena.

Ne smemo da zapustimo  kosovsko tržište i dozvolimo  da našu robu tamo zamene  drugom: Toplica Spasojević

Ne smemo da zapustimo kosovsko tržište i dozvolimo da našu robu tamo zamene drugom: Toplica Spasojević | Foto: Emil Čonkić

Ovo je prvi put da PKS i Privredna komora Kosova (PKK) organizuju poslovne susrete, a na tom događaju, koji se simbolično održava na Dan Evrope, učestvovaće, između ostalih, i predstavnici „MK grupe“, „Viktorija grupe“, „Asseco See“, „Imleka“, „Bambija“, „Knjaza Miloša“, „Zlatiborca“. Od kosovskih kompanija, najznačajnije koje će biti na skupu su „Elkos“, „Albakos“ i „Devoli korporejšn“.


Toplica Spasojević, vlasnik „ITM grupe“, poručio je za „Alo!“ da je dobro što se održava ovakav sastanak, s obzirom na pritiske koje domaći proizvođači trpe na tržištu Kosova.

- Ne smemo nikako da zapustimo kosovsko tržište i da dozvolimo da, pored pritisaka koji postoje od strane određenih institucija i pojedinaca na Kosovu, našu robu tamo zamene drugom. Jednom ako nas istisnu sa polica, biće vrlo teško vratiti se. Ovo će pak pomoći da se održimo na tom tržištu, koje prirodno pripada nama, i po političkim i ekonomskim elementima - napominje Spasojević.

U PKS-u kažu da će „susret privrednika u organizaciji dve komore biti prilika da se razgovara o mogućnostima konkretne saradnje, a učesnici skupa moći će da iznesu i predloge za dalje unapređenje privrednog ambijenta i za rešavanje problema sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP