Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA BEZBEDNOM

Srpski turisti se vratili iz Egipta: Ne idite tamo!

Autor: Tanjug | 16.08.2013 - 21:00:00h | Komentara: 4

Oko 200 turista iz Srbije koji su prethodnih dana letovali u Egiptu, gde traju sukobi armije i policije sa pristalicama svrgnutog predsednika te zemlje Mohameda Morsija, doputovalo je večeras u Beograd.

Iako svakodnevno iz Egipta u Srbiju dolaze informacije o sve većoj eskalaciji sukoba i rastu broja poginulih i povredjenih, s druge strane od turističkih agencija stižu uveravanja da je u letovalištima te zemlje situacija pod kontrolom, potpuno mirna i da nema nikakvih incidenata.

Neredi navijača u Egiptu / Foto: AP, Reuters

Egipat je na ivici građanskog rata / Foto: AP, Reuters

Građani Srbije koji su večeras letom Hurgada-Beograd sleteli na beogradski aerodrom većinom su delili mišljenje turističkih agencija i brojnim predstavnicima medija potvrđivali informacije da je boravak u toj zemlji bezbedan.

"Sve je bilo u najboljem redu, uopšte nismo ni osetili da se tamo vode borbe. Da nije bilo vesti i da nas o tome nije obaveštavala rodbina iz Srbije ne bismo ni znali da se nešto dešava u Egiptu", govorili su građani Srbije na izlazu aerodroma "Nikola Tesla".

S druge strane bilo je i onih koji su u jednom trenutku ipak počeli da strahuju za svoju bezbednost i koji svojim prijateljima ne bi preporučili da se u ovom trenutku odluče na letovanje na Crvenom moru.

"U principu sve je bilo mirno, ali pri kraju letovanja bili su neki neredi na šetalištu. Takođe, prilikom povratka zaista nije bilo prijatno kada na 500 metara vidite rampu i ljude naoružane kalašnjikovima. Sada da mogu, ne bih ponovo putovao tamo", poručio je jedan broj srpskih turista novinarima na beogradskom aerodromu.

Prema informacijama turističkih agencija, trenutno u Egiptu boravi oko 600 turista iz Srbije i izmedju 45.000 i 50.000 turista iz ostatka Evrope i Rusije, dok na aerodrom u Hurgadi svakodnevno sleti izmedju 2.500 i 4.000 putnika.

Iako je u sukobima egipatskih snaga bezbednosti i pristalica svrgnutog predsednika Mohameda Morsija do sada poginulo više od 600 ljudi, a više od 3.000 je povredjeno, večeras oko 20.30 put egipatskih letovališta poletela je nova grupa srpskih turista.
Poslednji komentari
  • Vlatka Vreme: 16.08.2013 21:07h

    A što su oni uopšte išli ..... Bože kako smo čudan narod !!!!

  • croato Vreme: 16.08.2013 21:29h

    lijepo u hrvatsku, pa ste sigurni

  • Lela Vreme: 17.08.2013 02:54h

    Hahaha! Iz Hirosime u Nagasaki!

  • Lenoir Vreme: 17.08.2013 07:59h

    A sutra ce biti "Kuku-lele...drzava kriva jer su joj gradjani ugrozeni..."a jos kad vidim ove ludake sto u narucju nose bebe ,covek da poludi....pa zar ima jos uvek toliko nerazumnih i glupih ljudi da rizikuju zivot svoje dece da bi im dupe pocrnelo u Hurgadi...Ljudska glupost je neogranicena...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP