Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SASLUŠANJE

Šta će pitati Miškovića?

Autor: Ekipa Alo! | 30.11.2012 - 21:13:00h | Komentara: 2

Najbogatiji srpski biznismen Miroslav Mišković biće saslušan u ponedeljak zbog poslova „Delreala“. Mišković potvrđuje da će doći na saslušanje, prenosi B92.

Međutim, još nema zvanične potvrde o tome o kojem slučaju će mu biti postavljena pitanja.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković u ponedeljak na saslušanju u policiji | Foto: Nebojša Marković

Posle godina u kojima se Miškovićevo ime vezivalo za sumnjive poslove, ali bez konkretnih dokaza pred sudom, sada predstoji otvaranje jednog od najvećih slučajeva u srpskom pravosuđu.

Za sada je jedino sigurno da će Mišković u ponedeljak ići na saslušanje. B92 saznaje da će biti ispitan o slučaju firme “Delreal”, ali niko iz državnih organa, a ni iz kompanije “Delta” danas nije potvrdio ovakve navode.
Ime Miroslava Miškovića pominjano je u mnogim slučajevima kojima se bavio Savet za borbu protiv korupcije, kao i mediji i nezavisna tela. Uloga njegove poslovne imperije istraživana je, između ostalih, u slučajevima “Delreala”, Luke ”Beograd", “Nibens grupe” i “C marketa”.
"Mislim da sam taj čin da se najimućniji čovek u zemlji poziva u policiju je na neki način kraj. Ovo jeste konkretizacija onoga što smo davno imali pred sobom, a to su 24 sumnjive privatizacije. To je stiglo i iz Evropske unije, a nije da mi to nismo znali - mi se samo pravimo da to ne vidimo i ne čujemo", rekao je Vojislav Tufegdžić iz "Novog magazina".
Gotovo sve ove slučajeve B92 je detaljno istraživao prethodnih godina. Ulozi Miškovićevih kompanija u trgovini nekretninama posvećena je i prva emisija u serijalu Insajdera “Službena zloupotreba”:
“Mi ulažemo jako puno, mi dolazimo na jedan transparentan način do naših lokacija: ili kupujemo od privatnih kompanija ili drugih akcionarskih društava, nebitno, znači od kompanija kupujemo objekte i lokacije, na kojima ćemo nešto graditi ili smo došli u par slučajeva, kao što je ‘Delta City’, došli smo putem javnog tendera, gde smo pobedili nekoga ko je ponudio niže”, kazao je tada za Insajder Dejan Racić, generalni direktor kompanije “Delta real estejt”.

Miroslav Mišković

Policija ispitivala Miškovićeve poslove | Foto: Saša Maričić

Ipak, u mnogim slučajevima izdvaja se jedan - firma “Delreal” i njena uloga u konvertovanju prava korišćenja u pravo svojine nad 15 hektara zemlje u Bloku 53 na Novom Beogradu pored auto-puta. Ovaj slučaj je u Kažiprstu B92, još pre jednog meseca, pomenuo potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je tada otvoreno rekao da se u istragama o spornim privatizacijama pominje i Miškovićevo ime.

Kako analize Insajdera pokazuju, veštaci su procenili da kvadrat atraktivne zemlje, koju je “Delreal” koristio i želeo da konvertuje, vredi 50 evra po kvadratu, dok realne procene Poreske uprave pokazuju da vredi osam puta više.
Ukupna vrednost te zemlje je, dakle, osam miliona evra, dok po proceni Poreske uprave, vredi oko 60 miliona evra. Kada se od toga oduzmu troškovi, ispada da bi država čak Miškoviću za to i trebala da plati milion evra, umesto da budžet prihoduje 51 milion evra.
Sve podatke o ovom slučaju, do kojih je došao Savet za borbu protiv korupcije, dao je policiji pre nekoliko meseci, rečeno je ranije u Savetu za B92. U ponedeljak će se znati i da li je to zaista predmet po kome se postupa.
Poslednji komentari
  • Pilence Vreme: 01.12.2012 08:33h

    Ovo je samo početak sa državnom poljoprivrednom temčkom koja je isparila i koja je šravo korišćenja prenošeno sa firme na firmu i steli su mnogi bogatstva na ovakvim transakcijama ,ali nije to mogao svako . Sve je to imalo cenu u narukvicama a uskoro kad se završi popis tačno će se sve znati .

  • Jugoslav Vreme: 01.12.2012 10:07h

    Vučić homoseksualac reketirao je Bogićevića vlasnika FARMAKOM AD ŠABAC , a sad reketira Miškovića. Ni jedan Srbin po nalogu katoličkih jezuita iz Vatikana ne sme da ima kaptal ili imovinu zato da bi mogli da sa nama upravljau preko dece komunista: Vučića, Dačića, Dinkića itd...,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP