Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI SNIMAK

Šta je Feliksova kamera
zabeležila pri padu bržem od zvuka!

Autor: Ž.A.A. | 15.10.2012 - 20:53:00h | Komentara: 0

Strasti se još nisu primirile nakon jučerašnjeg istorijskog skoka Feliksa Baumgartnera koji je padajući neverovatnom brzinom oborio tri svetska rekorda. Austrijska televizija "Servus" je danas premijerno emitovala snimak sa kamere koja je bila montirana na Feliksov specijalni kombinezon.

Ovaj neverovatni snimak pokazuje Baumgartnerov pad ka Zemlji pre no što on upada u nekontrolisano okretanje, koje nas je sve uplašilo.

Neverovatni Austrijanac je skočio sa 39.060 metara iznad pustinje u američkoj državi Novi Meksiko i slobodnim padom se spuštao nekih 4 minuta i 20 sekundi.
Iako statistike i zvanične cifre nisu još potvrđene od strane Međunarodne Aeronautičke Federacije, Feliksov tim smatra da je on dostigao maksimalnu brzinu od 1,2 maha ili 1348.63 kilometara na čas, što je i zvanično više o brzine kojom putuje zvuk.

VIDEO: Feliks objašnjava momenat kada je mislio da će da pogine


Na pres konferenciji, Baumgartner je rekao da je usled niskog atmoseferskog pritiska, on nije znao kojom brzinom pada: "Nisam ima referentnu tačku, pošto mi je kombinezon sav drhtao." Feliks je u jednom trenutku toliko brzo počeo da se okreće da je mislio da će da mu eksplodirati oči. Uskoro se očekuje i objvljivanje oficijlanog video od strane Red Bull Stratos tima, koji je bio svo vreme uz Feliksa.

Feliks Baumgartner

Snimak sa kamere montirane na kombinezon Feliksa Baumgartnera | Foto: Screenshot "You tube"

 A da neustrašivi Austrijanac ne miruje, govore i neke priče ljudi iz njegovog okruženja. Naime, Feliks je počeo sa osmišljanjem i realizacijom još jednog, dosta većeg, poduhvata od onog koji je juče postigao. Možda Baumgartner sada skoči i sa Međunarodne svemirske stanice "Mir".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP