Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODUŠEVILI SE

Šta je Hafington Post rekao o Beogradu i Srbiji: Belgrade je za nas!

Autor: Blic | 31.05.2014 - 13:01:00h | Komentara: 0

Nije svako gurman koji ceni osam jela ispred sebe, ili jeftini, ukusni zalogaj sa strane. Neće svako probati lokalna piva i vina po ceni koja je smešna. Ali svi mi koji volimo da kušamo i razgovaramo sa lokalnim stanovništvom…

Belgrade, ili Beograd, je grad za nas!”, piše na “Hafington postu” Stefani Bi, blogerka za putovanja i zabavu.

Noćni život kakvog nigde nema...

Noćni život kakvog nigde nema... | Foto: Vladimir Lukić

“Začudo, jedini Amerikanci koje sam srela u Beogradu bili su tu poslovno. Međutim, Evropljani koje sam srela došli su zbog večere pored reke, vina, koktela i ljubaznosti. Iako je Stari grad dovoljno malen da se obiđe pešice, sadrži gomilu restorana, barova, salona i noćnih klubova koji privlače turiste iz Nemačke, Velike Britanije, Rusije, Slovačke i Mađarske”, navodi Stefani.

“Otkrila sam da je Beograd po kulturi sličan Kipru. Iako su totalno različite destinacije (Kipar je ostrvo sa nekoliko većih gradova dok je Beograd grad sa turističkim centrom i dva popularna keja), Srbi su neverovano prijateljski nastrojeni i gostoljubivi.
Dekadenciju dobijate po razumnoj ceni, a istorija je sirova i novija. Srbi su se borili za demokratiju i postali nezavisna republika 2006. Preskočiću lekciju iz istorije i zaustaviti se na ovome: oni iz novog milenijuma, koji su bili mladi tokom ustanka i zagrejani progresivnim mentalitetom.
Negde između opstanka i revolucije, mladi Srbi udahnuli su dah života Beogradu. Sjajna hrana. Sjajno piće. Sjajan noćni život. Sjajne žurke na splavovima. Sjajni ljudi. Volim Srbe. Stvarno se, istinski, u Beogradu osećam kao kod kuće”, napisala je Stefani i preporučila nekoliko lokacija.
1.Za doručak i familijarnu gostoljubivost – nađite se sa lokalnim stanovnicima u vašem uobičajenom kafeu za doručak, za lep početak dana. Sa šarmantnim bifeom koji se menja svakog dana, i intimnom kuhinjom koja zna vaše zahteve, nećete ni želeti da istražujute alternative za doručak.

Poneko mesto za svakoga...

Poneko mesto za svakoga... | Foto: D. Milenković

Hotel “Taunhaus 27” je moju jutarnju rutinu načinio ugodnom, a da nije postal dosadno. Doručak koji je kreativan kao i artistički dizajn hotela? Da, molim vas.

2.Za sve što je jednostavno, čisto i pod vedrim nebom - otiđite na piknik u lokalni park… koji je sasvim slučajno oko tvrđave sa bedemom i pogledom na reku (prava Igra prestola). Pogledajte gospodu kako igraju šah i pustite da vam ukradu srce.

3.Za modernu eleganciju – počastite se pravim obiljem u restoranu prvog beogradskog hotela sa pet zvezdica. Za svih pet čula, Skver služi samo najbolja organska vina i savremenu kontinentalnu kuhinju.

4.Za gozbu i nekoliko pića, gde Dunav susreće Savu – bar u Beton hali u luci na Savi, gde se moderni kafe-restorani nižu duž obale… između izazova istorije. U jednom trenutku ste na razmetljivom mestu, a sledećeg se nađete u zapuštenim delovima. Podsetnik na to koliko je Srbija daleko otišla, prošlost od koje odlaze još dalje.

5.Za tradicionalnu srpsku hranu prošetajte Skadarlijom – boemski banket! Mislim, ako volite meso, krompiriće i vino, ovde je gastronomski ekvivalent Diznilenda.

Noćni život Beograda:

Najpopularniji barovi/klubovi duž reke za lokalne stanovnike: Fristajler, Blejvoč, Džimiz i River.

Najpopularniji klubovi u centru Beograd gde sviraju domaći bendovi: Teatro, Kasina bar, Vanila, TajmAut i Hil.

Najpopularniji klubovi/saloni za elektronsku dens muziku i top 40: Dragstor, Plej i Plastik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP