Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STIGLO PISMO

Šta je Štefan File napisao Tomislavu Nikoliću

Autor: FoNet | 04.11.2014 - 16:40:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je pismo od Štefana Filea u kome je doskorašnji evropski komesar za proširenje istakao da je podrška predsednika Srbije evropskim integracijama pokazala da je zemlja odlučna da ide ka Evropskoj uniji, saopštila je danas Pres služba predsednika Srbije.

Čujemo li se?: Štefan File

Štefan File | Foto: Emil Čonkić

Podrška koju vi pružate evropskoj perspektivi Srbije značila je da je ona spremna da odlučno ide ka Evropskoj uniji u izazovnim uslovima, naveo je File u pismu Nikoliću povodom kraja svog mandata.
File je ocenio i da je u toku proteklih pet godina Evropska komisija ojačala kredibilitet politike proširenja i unapredila svoju sposobnost prilagođavanja tako što je obezbedila veću usredsređenost na sprovođenje fundamentalnih reformi u ranoj fazi procesa proširenja.
Impresioniran sam dostignućima Srbije u ovim teškim vremenima. Ko bi pre pet godina mogao i da zamisli da će nas prijava Srbije za članstvo u Evropskoj uniji do ovde dovesti u procesu pristupanja, istakao je File.
On je ocenio da će put Srbije ka Evropskoj uniji i dalje biti zahtevan proces.
Teški ekonomski izazovi sa kojima se Srbija suočava će naročito zahtevati hrabrost i odlučnost kako političkog vrha, tako i građana, istakao je File.
Ohrabren sam ambicioznim ekonomskim ciljevima koje je Vlada Srbije sebi zacrtala u tom pogledu. Uveren sam da će Srbija uspeti da odgovori na ključne izazove i nastaviti da igra vodeću ulogu u regionu Zapadnog Balkana, rekao je File.
File je na kraju pisma poželeo predsedniku Srbije puno uspeha u evropskim integracijama istakavši da će Evropska komisija nastaviti da bude snažan partner Srbije na tom putu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP