Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPUTSTVO ZA POSLANIKE:

ŠTA VAM JE (NE) ČINITI NA PETAK 13. Ne zovite danas Dijanu iz toaleta!

Autor: M. Medenica | 13.02.2015 - 08:15:00h | Komentara: 6

Danas je poslovnično najbaksuzniji dan u godini. Petak 13. svakom smrtniku uteruje strah u kosti, pa je tako i sa onima koji odlučuju o našim sudbinama. Za njih se, naravno, najviše sekiramo, pa im tim povodom, uz najbolje želje, dajemo 10 praktičnih saveta kako da izbegnu današnji baksuzluk, da ih ne tera, daleko bilo, do sledećeg mandata! Pu, pu, pu!

Ni po koju (bagatelnu) cenu ne naručujte 13 jela u skupštinskom restoranu. Uzmite 12, budite malo gladni, valja se

Ni po koju (bagatelnu) cenu ne naručujte 13 jela u skupštinskom restoranu. Uzmite 12, budite malo gladni, valja se | Foto: Tanjug/Sava Radovanović

1. Ukoliko vam u odlasku ka Skupštini crna mačka pređe put, obavezno se vratite kući ili svratite u obližnju kafanu, ali ne zaboravite da sms porukom javite šefu poslaničke grupe o čemu je reč, kako bi vam obračunali dnevnicu i putne troškove. Ipak ste opravdano odsutni, sujeverje je iznad pisanih zakona!


2. Nikako ne telefonirajte iz skupštinskog toaleta! Predanje kaže da to donosi godinu dana nesreće, odnosno, upalu bešike ili još gore „upalu“ telefona u pisoar!

3. Prilikom glasanja obavezno podignite levu ruku kako biste oterali „demone“, a i odmorili desnu, koju već mehanički, po navici, držite u vazduhu za svaki slučaj.

4. Izbegavajte Dragoljuba Mićunovića. Nema mnogo veze sa petkom 13. ali ako se upustite u razgovor, potrajaće satima, dok mu samo objasnite gde se nalazi i kako se izlazi odatle...

5. Ni po koju cenu (bagatelnu) ne naručujte 13 jela u skupštinskom restoranu! Zašto? Pa, 13, ljudi, 13! Zadržite se na samo 12, „gladujte“ taj jedan dan, proći će, ne sekirajte se!

Zoran Živković

Zoran Živković | Foto: Emil Čonkić


6. Ne replicirajte Zoranu Živkoviću, čak i ako vas imenom pomene! To je ravno prolasku ispod merdevina.

7. Ne ljutite Maju Gojković, to može dovesti do toga da u besu opet promeni stranku...

8. Trudite se da ne prolazite ispod skupštinskih prozora, može se, daleko bilo, dogoditi da vam nešto padne na pamet?! Ideja, stav, mišljenje... Nedajbože, pu, pu, pu!

9. Ni slučajno, ali ni slučajno ne koristite gradski prevoz! Mešanje s običnim narodom isto je što i razbiti ogledalo - sedam godina nesreće! Niste valjda ludi da delite istu muku s onima koje predstavljate?!

10. Organizujte SMS sednicu, bezbednije je odlučivati o sudbini države iz kreveta nego rizikovati urok, delako bilo! Efekat po narod je u svakom slučaju isti. Dnevnice se podrazumevaju, bez brige!

Tomo, odlikuj i njih!


Kako bi dokazao da petak 13. ipak nije baksuzan dan, predsednik bi mogao naknadno da odlikuje još nekolicinu, neopravdano, izostavljenih ljudi: Vojislava Šešelja - za doprinos očuvanju značaja kumstva; kazan za rakiju - doprinos očuvanju nacionalnog identiteta i kulture; Dragica Nikolić - za utemeljenje humanitarnog rada u Bajčetini; Stanija - za unapređenje srpskog selfija; Lea Kiš - utemeljivač sigurne kuće za anonimne i posrnule zvezde estrade; Keba - zbog izuzetnog značaja za očuvanje kulturne baštine kroz ulogu Lejdi Gage u šou „Tvoje lice zvuči poznato“...

Poslednji komentari
  • Aleksandar Matic Vreme: 13.02.2015 19:44h

    Šta znači ovo? Pa nije ovo jedina porodična firma u srbiji....da nam ih je više. ..

  • modesty Vreme: 13.02.2015 21:01h

    Gospodina Dragana nisu morali da uče da čita i piše, a uspeo je i da im proširi "poso", jer je svim svojim rođacima i prijateljima objasnio da ne znaju pravilno da izgovaraju glasove i da su im neophodi Vukovići. Ako Vesna- "logoped ne uspe, onda će to Ranko- pesnicama.

  • Aleksandar Matic Vreme: 13.02.2015 22:41h

    Sve mi je jasno....sms. ..i to..ali zašto je greh imati porodičnu firmu?

  • koridori koridori Vreme: 14.02.2015 05:28h

    ....nista novo...koridori I aquastatin to takodje proverite..

  • niko123 Vreme: 14.02.2015 06:17h

    Pa ljudi ovo nije za peticu realno receno ovo je za odbranu doktorata sobzirom da smo suoceni sa raznim plagijatima ovo nemoze da se kopira ovo je jedinstveno ovom uceniku treba dati diplomu odma i postaviti ga na katedru ili neko rukovodece mesto on je magistar

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP