Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POPLAVE NAPRAVILE OGROMNU ŠTETU

Štab ukinuo vanrednu situaciju (FOTO)

Autor: V.Pešić | 24.02.2015 - 12:15:00h | Komentara: 0

Komandant Gradskog štaba u Vranju Zoran Antić ukinuo je vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada, koja je do juče bila na snazi zbog katastrofalnih posledica januarskih i februarskih bujičnih poplava.

Vranje poplava

Vranje poplava | Foto: V. Pešić

 
Gradonačelnik Vranja Antić rekao je da posledice poplava u Vranju i Vranjskoj Banji premašuju preko sto miliona dinara, zbog čega lokalna zajednica traći hitnu finansijsku pomoć države i njenih organa.

Poplave u Vranju / Foto: V.Pešić

Poplave u Vranju / Foto: V.Pešić

 

Najviše zbog uništenih 350 hektara oranica, bezmalo svih puteva, pet oštećenih mostova i više kuća kuća. U toku je sanacija posledica poplava i dezinfekcija i deratizacija poplavljenih područja zbog najezde glodara. Od 2009. godine vranjski kraj je zbog poplava pretrpeo štete veće od 1,3 milijardu dinara. Država do sada nikome nije nadoknadila štetu.

Poplave u Vranju / Foto: V.Pešić

Poplave u Vranju / Foto: V.Pešić

 
Siromašna i nerazvije opština Bosilegrad jedina je u Srbiji u kojoj zbog bujičnih poplava, snežnog nevremena, oštećenih i zavejanih puteva još nije ukinuto vanredno stanje. Predsednik Vladimir Zaharijev potvrdio je da zbog rušenja preko sto betonskih bandera, kidanja dalekovoda i kvara tridesetak trafo-stanica više od 200 domaćinstava mesec dana nema struju.

Poplave u Vranju / Foto: V.Pešić

Poplave u Vranju / Foto: V.Pešić

 

Zbog zavejanih lokalnih puteva, otežan je transport ostarelih bolesnih gorštaka iz planinskih sela u Bosilegrad. Mnogi su prinudjeni da bolesnike sa strmih terena do puteva spuštaju u drvenim koritima i sankama. Ugroženom stanovništvu zabitih planinskih sela i mahala neohodan je gradjevinski materijal za popravku oštećenih kuća i drugih objekata. Rukovodstvo opštine apeluje da su neophodne teške gradjevinske mašine, jer se bez buldužera ne moće doći do ugroženog stanovništva. Ekipe kriznog štaba i monteri danonoćno su na nepristupačnom terenu.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP