Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DAN ALBANSKE ZASTAVE

Stanković: Država ne radi svoj posao!

Autor: FoNet | 26.11.2012 - 10:34:00h | Komentara: 0

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da ne očekuje, povodom obeležavanja Dana zastave - 28. novembra, nikakve incidente, ali očekuje nezakonito isticanje albanske zastave i intoniranje albanske himne.

Zoran Stanković

Država ne radi svoj posao: Zoran Stanković | Foto: Goran Srdanov

Stanković je, gostujući u Dnevniku RTS, istakao da ima utisak da se daju samo političke izjave, a da državni organi ne rade svoj posao i poručio da zakon mora biti jednak za sve.

Stanković se osvrnuo i na nedavno postavljanje spomenika u Preševu borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).
"Ako je spomenik postavljen na tom mestu bez dozvole Zavoda za zaštutu spomenika kulture iz Niša, onda se postavlja pitanje šta rade državne inspekcije na tom prostoru, da li su državni organi preduzeli zakonom predviđene mere", upitao je Stanković.
Predsednik Kordinacionog tela je ukazao i na nelogičnost države Srbije koja je 2. maja 2001. godine amnestirala pripadnike OVPBM i, kako je istakao, decidno rekla da su pripadnici OVK sa područja Bujanovca, Preševa i Medveđe amnestirani ako su učinili krivično delo terorizma i da se prekidaju sve istražne radnje, svi postupci protiv njih.

Albanci, Priština, nezavisnost

Proslavljaće i na jugu Srbije | Foto: FoNet / EPA

Govoreći o aktivnostima Koordinacionog tela koje on vodi, Stanković je naglasio da je u subotu počeo kurs srpskog jezika za pripadnike albanske narodnosti, da su u toku pregovari za izgradnju zgrade u Bujanovcu za Ekonomski fakultetu i da se potpisuju ugovori o subvencijama za mala

i srednja preduzeća.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP