Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠEF KOORDINACIONOG TELA ZA JUG SRBIJE PRIMER ZA SVE

Stanković neće pare od države!

Autor: Radoman Irić | 11.04.2015 - 20:00:00h | Komentara: 2

Zoran Stanković, predsednik koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, za posao koji obavlja ne prima platu i dnevnice za službena putovanja, niti je ikada tražio nadoknadu za hotelski račun.

U zavičaju:  Stanković sa  majkom Radom

U zavičaju: Stanković sa majkom Radom

- Tačno je. Od 11. novembra 2012. godine, kada sam imenovan za predsednika, iz kase ovog državnog organa nisam primio nijedan dinar po bilo kom osnovu – kaže Stanković.


Dok pojedinci na visokim državnim položajima primaju enormno velike plate, neki čak i po tri-četiri-pet osnova, Stanković je redak primer, verovatno je i najveći srpski volonter.

- To je tako, mada znam da nije popularno kada za svoj rad ne primate nadoknadu. Onda se javljaju razne manipulacije, a javnost to tumači na razne načine – objašnjava Stanković, koji je nerado prihvatio da govori o ovoj temi.

Pored svakodnevnih poslova koje ima u Beogradu, on je sa saradnicima najmanje dva puta mesečno po nekoliko dana u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, gde zbog situacije na terenu često borave brojni predstavnici raznih međunarodnih organizacija.

- Tada moji saradnici odsedaju u vranjskim hotelima, a ja svaki put odlazim 50 kilometara dalje, u rodni dom nedaleko od Vladičinog Hana, gde živi moja osamdesetosmogodišnja majka Rada.

Kada je imenovan za predsednika, Stankoviću je rečeno da je to mesto volontersko. Prihvatio je, mada dobro zna da je jug Srbije prepun različitih protivurečnosti.

- Znate, želja mi je da bar malo doprinesem boljem funkcionisanju ovog tela, da u Preševu, Bujanovcu i Medveđi sa ljudima koji vode lokalne samouprave i njihovim saradnicima rešimo neka ključna pitanja i život građana učinimo kvalitetnijim - kaže na kraju Stanković.

Čović pod lupom Tužilaštva

Nebojša Čović, jedan od Stankovićevih prethodnika, koji je bio šef koordinacionog centra za KiM i centra za jug Srbije pod lupom je Tužilaštva za organizovani kriminal u postupku istrage o izgradnji državnih stanova u Kosovskoj Mitrovici. Protiv Čovića i još pet osumnjičenih Tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog sumnje da su tokom 2003, 2004. i 2005. godine nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara namenjenih za kupovinu stanova i izgradnju objekata za raseljene sa KiM. Osim Čovića, za zloupotrebu službenog položaja terete se Anđelka Radenković i Dragan Kalaba, dok se Draško Pašić, Bojan Radovanović i Idriz Šijak sumnjiče za zloupotrebu položaja odgovornog lica. Čović je saslušan u Specijalnom tužilaštvu, gde je opovrgao navode tužilaštva.R. Ć.

Poslednji komentari
  • Dragi Vreme: 12.04.2015 11:40h

    Da, Zoki je takav, ne treba se čuditi, lično ga znam iz Hanske gimnazije (Vladičin Han), a i iz susednih sela smo. Možda i jeste najpošteniji političar, ja mislim da jeste. I samo da dodam da ga je cela škola volela, i đaci i profesori. NAŠ ZOKI.

  • Jovanka Budimir-Muidza Vreme: 12.04.2015 12:18h

    To ja yovem covekom...Klanjam se do yemlje !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP